English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχαίο Ρωμαϊκό Ψυγείο Για Μπύρες Στην Ελβετία!

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μεγάλη αυτοκρατορία είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο από προμήθειες σε όλη την επικράτειά της, διατηρώντας ευπαθή τρόφιμα για πολλούς μήνες, πριν τα χρησιμοποιήσει όταν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Οι απολαύσεις -και δη ακραίες- ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά και ο λόγος που την οδήγησαν στην παρακμή και τελικά στην εξαφάνισή της. Στις μεγάλες γιορτές που διοργάνωναν, κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες μπύρας και άλλων ποτών. Με κάποιο τρόπο, λοιπόν, διατηρούσαν τα αποθέματά τους σε καλή κατάσταση. Ένα μεγάλο μυστήριο για τη συντήρηση των μεγάλων ποσοτήτων μπύρας, αποκαλύφθηκε σε αρχαιολογική έρευνα στην Ελβετία, κοντά στη σημερινή Βασιλεία. Ελβετοί αρχαιολόγοι έφεραν στην επιφάνεια αρχαίο ρωμαϊκό ψυγείο, μέσα στο οποίο οι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν τα βαρέλια μπύρας που διέθεταν, για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Οι ρωμαϊκές εγκαταστάσεις βρέθηκαν από τον Απρίλιο στην περιοχή Augusta Raurica, που λειτουργεί και ως ανοικτό μουσείο και ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Peter-Andrew Schwarz του Πανεπιστημίου της Βασιλείας, τοποθέτησε μπύρα και άλλα προϊόντα, διεξάγοντας ένα πείραμα. Τρεις μήνες μετά, η μπύρα είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και ο ίδιος με τους συνεργάτες του την κατανάλωσαν, προκειμένου να γιορτάσουν την ανακάλυψή τους.

Οι αποθήκες αυτές εντοπίστηκαν περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Βασιλεία. Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι οι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο διατήρησης τροφίμων και ποτών σε διάφορα σημεία, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους ανά πάσα στιγμή. Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κάλυψή τους με χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ακολούθως τα σκέπαζαν με άχυρο, ώστε να διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτός από μπύρα, σε ανάλογες εγκαταστάσεις διατηρούσαν προϊόντα ευπαθή στη ζέστη, όπως το κρασί, το τυρί και πολλά ακόμα. Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα μελετά τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

πηγή: protothema.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το