English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα Συστατικά Της Μπύρας

Επιστημη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια μέτρια σε περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης μπύρα περιέχει πρωτεΐνες (0,25γρ. ανά 100γρ.) και υδατάνθρακες (3,7γρ. ανά 100γρ.), στους οποίους οφείλει και τη σχετικά υψηλή θερμιδική της αξία.

Εκτός όμως από αυτά τα βασικά διατροφικά στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τη μαγιά, η μπύρα περιέχει ένα ισχυρό κοκτέιλ μετάλλων και ιχνοστοιχείων που αποδεικνύονται ιδιαίτερα ωφέλιμα στην κοσμετολογική φροντίδα των μαλλιών και της επιδερμίδας. Από αυτά ξεχωρίζουν το κάλιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Κάλιο: Παίζει σημαντικό ρόλο στη σύσπαση των μυών και ρυθμίζει την κατανομή του νερού στο μεσοκυττάριο και εξωκυττάριο χώρο.

Ασβέστιο: Συμμετέχει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και ελέγχει τη μυϊκή συστολή.

Φώσφορος: Παίρνει μέρος στις αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας στο εσωτερικό των κυττάρων, η οποία απαιτείται για την επιτέλεση των μεταβολικών τους λειτουργιών.

Μαγνήσιο: Δρα κατά του στρες και επεμβαίνει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στις συσπάσεις των μυών.

Χαλκός: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, συμμετέχει στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς του σώματος και ελέγχει τα ένζυμα που διεγείρουν το σχηματισμό του συνδετικού ιστού και της χρωστικής ουσίας (μελανίνη) η οποία προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές επιθέσεις (την UV ακτινοβολία).

Ψευδάργυρος: Επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, την ανάπλαση του δέρματος και την επούλωση των τραυμάτων. Επίσης ελέγχει τη δραστηριότητα πολλών ενζύμων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις μεταβολικές λειτουργίες των κυττάρων.

Η διαφορά μεταξύ μετάλλων και ιχνοστοιχείων αφορά στη συγκέντρωση τους στον οργανισμό (και στα τρόφιμα-πηγές τους). Τα μέταλλα ανιχνεύονται σε σημαντικές ποσότητες (της τάξεως των μερικών εκατοντάδων) ενώ τα ιχνοστοιχεία ανιχνεύονται σε ίχνη (δηλαδή μερικά mg ή και σε ακόμα μικρότερες ποσότητες), εξ ου και η ονομασία τους.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το