English Greek
16
Τρι, Απρ
31 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υγιεινοί Λόγοι Για Να Πίνετε Μπύρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έχει αποδειχθεί ότι η διατροφή μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Η μπύρα, γνωστή από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες κερδίζει έδαφος στο χώρο της υγιεινής διατροφής ως πολύτιμος σύμμαχος.

Γνωστή από την αρχαιότητα, ως "κρίθινος οίνος", η μπύρα μας δροσίζει τις πιο ζεστές ημέρες και η μεστή της γεύση συνοδεύει άριστα τα κάθε λογής μεζεδάκια, που παρελαύνουν από το καλοκαιρινό τραπέζι.

Ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, η μπύρα προστατεύει την καρδιά -όπως και το κρασί- και παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητα της σε σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά ιχνοστοιχεία μας δίνει τη δυνατότητα να την εντάξουμε σ' ένα πρόγραμμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Η ευεργετική επίδραση της ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ είναι γνωστή σ' όλο τον κόσμο.

Πληθυσμιακές μελέτες δείχνουν πώς συνήθως το ποτό, που καταναλώνεται μαζικά σε μια χώρα, "χρεώνεται" ως μέγιστο όφελος. Για παράδειγμα, στη Γερμανία και την Τσεχία, όπου η μπύρα είναι το αγαπημένο ποτό του πληθυσμού, οι έρευνες επιβεβαιώνουν το ευεργετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, στις μεσογειακές χώρες, είναι το κρασί που απολαμβάνει τη φήμη του "ευεργετικού ποτού".

Έχει αποδειχθεί ότι άτομα, που καταναλώνουν με μέτρο αλκοολούχα ποτά (μπύρα, κρασί ή οινοπνευματώδη), διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο, σε σύγκριση τόσο με τα άτομα που απέχουν εντελώς, όσο και με αυτά που πίνουν πολύ.

Οι επιστήμονες, που έχουν μελετήσει τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοαγγειακών παθήσεων, σε όσους πίνουν μπύρα, αναφέρουν ότι τ' αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και πιθανολογούν ότι για κάτι τέτοιο ευθύνεται, όχι μόνον η μικρή περιεκτικότητα της σε αλκοόλ, αλλά και τ' άλλα συστατικά της, όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία, που μπορεί να δρουν προστατευτικά.

Μάλιστα έρευνα, που αφορούσε στις ιδιότητες της μπύρας, που δεν περιέχει αλκοόλ, έδειξε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα από τα φυσικά συστατικά  ισχύουν και γι' αυτό το είδος μπύρας.

Καρδιοπροστατευτική επίδραση και όχι μόνο
Είναι γνωστό, πλέον, ότι τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα αυξάνονται, όταν καταναλώνεται αλκοόλ και ότι οι υψηλές τιμές "καλής χοληστερίνης", σχετίζονται με το χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου.

Το αλκοόλ, επίσης, εμποδίζει την τάση του σώματος να δημιουργεί θρόμβους, έχοντας συγκεκριμένες αντιθρομβοτικές ιδιότητες. Η μπύρα αποτελεί, επίσης, πηγή διασπόμενων ινών, οι οποίες προέρχονται από τα κυτταρικά τοιχώματα του κριθαριού και συμβάλλουν στη ρύθμιση της ομαλής λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος.

Οι ίνες του κριθαριού επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση του φαγητού και παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της "κακής χοληστερίνης". Δύο ποτήρια μπύρας περιέχουν κατά μέσο όρο 10% της προτεινόμενης καθημερινής κατανάλωσης διασπόμενων ινών -υπάρχουν είδη μπύρας που παρέχουν μέχρι 30%.

Τέλος, επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα που πίνουν μπύρα, με μέτρο, προστατεύονται περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό από το "ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού" -είναι γνωστό, ότι σ' αυτό το βακτήριο οφείλεται η πλειοψηφίας των ελκών του στομάχου και θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ως πιθανό παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης του καρκίνου του στομάχου.

Η κατανάλωση μπύρας (και κρασιού) πιστεύεται ότι διευκολύνει τη μείωση της δράσης αυτού του βακτηριδίου.

πηγή: Blogspot Υγεία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Μία Μπύρα Την Ημέρα Το Γιατρό Τον Κάνει Πέρα: Κάποιες Μπύρες Καταπολεμούν Παχυσαρκία Και Αϋπνία
sputniknews.gr

Τώρα μάλιστα! Αυτή είναι μια επιστημονική έρευνα που, πραγματικά, αξίζει να την πιεις στο ποτήρι, αλλά με ρέγουλα.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Γιατί Πρέπει Να Το Σκεφτούμε Δυο Και Τρεις Φορές Προτού Παραγγείλουμε Βαρελίσια Μπύρα
huffingtonpost.gr

Ένας αόρατος κίνδυνος απειλεί να κάνει αυτή την ασύγκριτη απόλαυση αληθινό εφιάλτη.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το