English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3+1 Αλήθειες Για Τη Θέση Της Μπύρας Στη Διατροφή Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ξανθιά, μελαχρινή, κόκκινη η άσπρη αποτελεί απολαυστική συντροφιά των περισσοτέρων κατά τη διάρκεια του φαγητού ή της διασκέδασης.

Ο λόγος φυσικά για τη μπύρα, την οποία συναντούμε στη διατροφή και τη ζωή μας εδώ και αιώνες. Πέραν, όμως, από την ευχάριστη γεύση της και τη συντροφιά σε ευχάριστες στιγμές, όλο και περισσότερα δεδομένα δείχνουν πως μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία και να ενσωματωθεί στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Κι αν ακόμα είστε διστακτικοί και ένα δροσιστικό ποτήρι μπύρα σας γεμίζει ενοχές - καθώς έχουν ακουστεί πολλά γύρω από τις θερμίδες της, ήρθε η ώρα να τη γνωρίσετε λίγο καλύτερα!

1. Φυσικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας: Η μπύρα παράγεται από 4 βασικά φυσικά συστατικά (νερό, βύνη κριθαριού, μαγιά και λυκίσκο) με τη διαδικασία της ζύμωσης, καθιστώντας την έτσι ένα 100% φυσικό προϊόν. Τα 4 βασικά, αυτά, συστατικά, πέρα από τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα, της χαρίζουν και τη θρεπτική της αξία. Η μπύρα είναι από τα λίγα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το σελήνιο, μικρές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

2. Κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής: Σύμφωνα με τις συστάσεις της Μεσογειακής Δίαιτας, η καθημερινή μέτρια κατανάλωση (1 μερίδα για τις γυναίκες και 2 μερίδες για τους άνδρες) αλκοολούχων ροφημάτων, όπως για παράδειγμα η μπύρα, παράλληλα με τα γεύματα φαίνεται να είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Θυμηθείτε ότι μια μερίδα αλκοόλ για τη μπύρα ορίζεται στα 330ml.

3. Στην υγειά μας με παν μέτρον άριστον…!: Η μικρή περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ, σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει πιθανόν ευθύνονται για τη ευεργετική δράση που φαίνεται να έχει η μέτρια κατανάλωσή της στην υγεία μας. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν την μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, με την προστασία από την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, με θετικές επιπτώσεις στην υγεία των οστών, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως η μπύρα μπορεί να επιδράσει ευεργετικά και στη λειτουργία των αγγείων. Οι ευεργετικές αυτές επιδράσεις, βέβαια, παρατηρούνται στη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και όχι στην αλόγιστη χρήση του! Στην περίπτωση, λοιπόν, που συνηθίζετε να το καταναλώνετε συχνά, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του εφόσον ακολουθείτε τις συστάσεις οι οποίες αναφέρονται σε 1 μερίδα αλκοόλ για τις γυναίκες και 1-2 για τους άνδρες την ημέρα. Το σημαντικό σε αυτή τη σύσταση είναι πως η ποσότητα αυτή δε λειτουργεί αθροιστικά ανάμεσα στις ημέρες.

…+1. Όχι δεν θα μας παχύνει…!: Η μπύρα είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα αλκοολούχα ποτά και συχνά κατηγορείται ότι έχει πολλές θερμίδες. Σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε ακούσει για τη "μπυροκοιλιά", όμως η παραπάνω αντίληψη απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα! Ένα κουτάκι μπύρας των 330ml, περιεκτικότητας 4-5% σε αλκοόλ, αποδίδει στον οργανισμό περίπου 142 θερμίδες. Εφόσον την καταναλώνετε με μέτρο, αυτό που πραγματικά μπορεί να αυξήσει τη θερμιδική σας πρόσληψη και κατ' επέκταση το σωματικό σας βάρος και την περιφέρεια μέσης είναι η ποικιλία λιπαρών και υψηλών σε θερμίδες τροφίμων που συνήθως συνοδεύουν τη μπύρα σας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, αποφύγετε τους "διατροφικούς" πειρασμούς, κάνοντας θρεπτικές επιλογές με λιγότερες θερμίδες, όπως για παράδειγμα τα ψητά λαχανικά που ταιριάζουν απόλυτα με μία μπύρα τύπου lager! Δοκιμάστε το!

πηγή: nutrimed.gr

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το