English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπιλιάρδο Και Ποτό Για... Καλά Γηρατειά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Θέλετε να γεράσετε καλά; Πιείτε μπύρα και παίξτε μπιλιάρδο, συμβουλεύουν οι επιστήμονες!

Είστε άντρας και ψάχνετε μια καλή δικαιολογία για μια (ακόμα) έξοδο σε μπαρ; Η παρακάτω έρευνα αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία που θα μπορούσατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε!

Οι ερευνητές λένε ότι οι άνδρες άνω των 70 διατηρούνται δραστήριοι όταν απολαμβάνουν που και που ένα ποτό ενώ παίζουν μπιλιάρδο. Το παιχνίδι -συχνά συνδυασμένο με ποτό σε μπαρ γεμάτα άνδρες- αποτελεί για τους συνταξιούχους την ιδανική «άσκηση» λόγω των μεγάλων σε διάρκεια διαλειμμάτων ανάμεσα στο παιχνίδι, σύμφωνα με νέα δανέζικη έρευνα.

Ο διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και επικεφαλής της έρευνας, Aske Lassen, έκανε μάλιστα την εξής δήλωση: «Το μπιλιάρδο και η μπύρα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σχετικά με το πώς γερνάμε καλά.

Ο ερευνητής πραγματοποίησε τη μελέτη του σε 2 κέντρα για ηλικιωμένους στην Κοπεγχάγη, όπου 1 στους 15 άντρες ηλικίας 70-95 χρονών παίζει μπιλιάρδο 4 φορές την εβδομάδα.

«Το να παίζει κανείς μπιλιάρδο συνήθως συνεπάγεται και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που μεταφράζεται συχνά σε σκοτεινά μπαρ με μπύρα που ρέει… Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους στον ΠΟΥ και στην Ε.Ε. όταν διατύπωναν τις συστάσεις για με το πώς θα καταφέρουμε να γεράσουμε καλά, παραμένοντας δραστήριοι», δήλωσε ο κ. Lassen και συνέχισε: «Το μπιλιάρδο, όμως, πράγματι εξασφαλίζει καλά γηρατειά. Πρώτα απ' όλα, επειδή αποτελεί μια δραστηριότητα που αγαπούν πολλοί άντρες. Δεύτερον, ταιριάζει πολύ σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ακριβώς συνδυάζει περιόδους ενεργητικότητας με περιόδους παθητικότητας, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπορούν να παίζουν για ώρες».

«Το ερώτημα είναι το πώς ορίζουμε τα "καλά γηρατειά" και το πώς οργανώνουμε την κοινωνία μας προς όφελος της τρίτης ηλικίας», τονίζει ο κ. Lassen. «Γι' αυτό και χρειαζόμαστε έναν πιο ευρύ και περιεκτικό ορισμό σχετικά με πώς να μεγαλώνουμε υγιείς και δραστήριοι. Έναν ορισμό που θα επιτρέπει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητά τους, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία τους».

πηγή: vita.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το