English Greek
18
Πεμ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όχι Αλκοόλ Μαζί Με Αντιβίωση - Αλήθεια Ή Μύθος;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Είναι μια συμβουλή που γνωρίζουμε σχεδόν όλοι και μας την έχει επαναλάβει ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ακόμη και γνωστοί μας.

Και παρότι είναι τόσο διαδεδομένη, ο παθολόγος Karl Kruszelnicki εξηγεί πως η βάση της είναι στη δεκαετία του 1950 όταν άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως η πενικιλίνη ως θεραπεία για ορισμένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που μάστιζαν την κοινωνία. Αυτό όμως σημαίνει πως όλη αυτή η θεωρία είναι μύθος;

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως μπορεί όντως να είναι απαραίτητη η αποχή από το αλκοόλ όταν κάνει κανείς θεραπεία με αντιβίωση - κυρίως για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι πιο συνηθισμένες ουσίες που επιλέγονται για τη θεραπεία τους, όπως η μετρονιδαζόλη, η τινιδαζόλη και η σουλφαμεθοξαζόλη / τριμεθοπρίμη, μπλοκάρουν μια ζωτική διαδικασία για το μεταβολισμό του αλκοόλ και προκαλούν την ταχεία συγκέντρωση αποβλήτων που ονομάζονται ακεταλδεΰδες, οι οποίες ευθύνονται για πολλές από τις δυσάρεστες φυσικές επιπτώσεις του χανγκόβερ: όταν παίρνουμε αυτά τα φάρμακα και πιούμε μπορεί ακόμη και με ένα ποτήρι να νιώσουμε τάση για εμετό και λιποθυμία.

Για σχεδόν όλους τους άλλους τύπους αντιβιοτικών δεν είναι γνωστό αν υπάρχει πρόβλημα με μια μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως είναι καλή ιδέα να πίνουμε όταν παίρνουμε αντιβίωση και το γεγονός ότι πιθανές αρνητικές συνέπειες δεν είναι γνωστές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! (Εντάξει, πιθανώς ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτήρι μπύρα αν έχετε βγει έξω δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά το ιδανικό είναι να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του γιατρού σας.)

πηγή: capitalhealth.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το