English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Συστατικό Της Μπύρας Που «Ανεβάζει» Τη Διάθεση

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά κρασιού και μπύρας, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία.

Η μπύρα όμως έχει και μία άλλη ιδιότητα, καθώς μας κάνει πιο ευδιάθετους.

Γενικά το φαγητό μάς κάνει να νιώθουμε καλά επειδή προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών. Μερικές τροφές όμως είναι πιο εθιστικές από άλλες, καθώς ανεβάζουν την ντοπαμίνη και ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου όπου έχει την έδρα του ο υποδοχέας D2 της ντοπαμίνης. Μεταξύ των πέντε τύπων υποδοχέων ντοπαμίνης, ο υποδοχέας D2 (D2R) φαίνεται να εμπλέκεται στην ανταμοιβή της τροφής και στην πρόσληψη της τροφής στον υποθάλαμο του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 13.000 συστατικά των τροφίμων προκειμένου να ανακαλύψουν ποια εξ αυτών ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Από την ανάλυση προέκυψαν 17 επιλογές, από τις οποίες τα περισσότερο υποσχόμενα αποτελέσματα αφορούσαν την χορδενίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε διάφορα φυτά αλλά κυρίως στο κριθάρι και στη μπύρα. Η ποσότητα της χορδενίνης στη μπύρα είναι 12-24 mg ανά λίτρο.

«Μας εξέπληξε το γεγονός ότι μια ουσία της μπύρας ενεργοποιεί τον υποδοχέα D2 της ντοπαμίνης, καθώς δεν αναζητούσαμε διεγερτικές ουσίες των τροφίμων», είπε η καθηγήτρια δρ Μόνικα Πισετσρίντερ του Πανεπιστημίου FAU (Friedrich-Alexander-Universitat Erlangen-Nurnberg), στη Γερμανία.

Όπως συμβαίνει με την ντοπαμίνη, έτσι και η χορδενίνη ενεργοποιεί τον υποδοχέα D2R. Αυτό όμως γίνεται μέσω ενός διαφορετικού μονοπατιού σήμανσης. Σε αντίθεση με την ντοπαμίνη, η χορδενίνη ενεργοποιεί τον υποδοχέα μέσω των πρωτεϊνών G, κάτι που πιθανόν να οδηγεί σε πιο παρατεταμένη επίδραση στο κέντρο επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

πηγή: onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το