English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι Η Μπύρα Το Νέο Ρόφημα Αποκατάστασης Μετά Την Προπόνηση; Τι Λένε Οι Έρευνες;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Για την ακρίβεια, μια μπύρα με ποσοστό αλκοόλ έως και 4% είναι ένα καλό ρόφημα αποκατάστασης, αφού περιέχει ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες, ενώ επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dietary Supplements έδειξε ότι η ξανθιά μπύρα βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει την καταπόνηση, που έχουν υποστεί οι μύες σου από την προπόνηση. Παράλληλα, οι πολυφαινολικές ενώσεις που έχει βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Έτσι, η απόλαυση μιας μπύρας σε βοηθά να επιστρέψεις στην ενεργό δράση ταχύτερα. Επιπλέον η μπύρα:

1 Βοηθά στην ταχύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση
Ναι, ισχύει η μετα-μαραθώνιος μπύρα, κι όχι για να το γιορτάσεις! Μια ισπανική μελέτη δείχνει ότι μια παγωμένη μπύρα μπορεί να σε ενυδατώσει εξίσου καλά όπως το νερό.

2 Σε ενυδατώνει μετά την προπόνηση
Αυστραλιανή μελέτη αναφέρει ότι η μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μαζί με λίγο αλάτι μπορεί να σε ενυδατώσει καλύτερα απ' ό,τι αν έπινες ένα αθλητικό ποτό. Επίσης σύμφωνα με ισπανική μελέτη οι εθελοντές αθλητές που έπιναν ένα ποτήρι μπύρας μετά την προπόνηση ήταν ελαφρώς πιο ενυδατωμένοι από εκείνους που είχαν πιει μόνο νερό.

3 Κάνει καλό στους μυς σου
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μύες φθείρονται κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης και αυτό σχετίζεται με τις ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται εκείνη την ώρα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μία μπύρα συμβάλλουν στην πρόληψη των βλαβών που προκαλούνται εξαιτίας τους. Επίσης, βοηθούν στον έλεγχο του Δείκτη Μάζας Σώματος και δυναμώνουν τον μυϊκό ιστό.

4 Τονώνει το ανοσοποιητικό σου
Όταν προπονείσαι για μήνες προκειμένου να λάβεις μέρος σε κάποιον μαραθώνιο, αυξάνονται τα επίπεδα φλεγμονών στον οργανισμό σου και αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σου. Γι' αυτό άλλωστε και πολλοί μαραθωνοδρόμοι υποφέρουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού ύστερα από κάποιο σημαντικό αγώνα. Ομάδα Γερμανών επιστημόνων διαπίστωσε πως οι αθλητές που κατανάλωναν μπύρα χωρίς αλκοόλ για λίγες εβδομάδες πριν και μετά από την προπόνησή τους παρουσίασαν βελτίωση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους. Αυτό οφείλεται στις πολυφαινολικές ενώσεις της μπύρας, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπαθογόνες ιδιότητες.

Ωστόσο καλές οι έρευνες αλλά μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι πάντα με νερό και να καταναλώνεις εύπεπτες πρωτεΐνες (όπως το γιαούρτι με λίγα λιπαρά) μαζί με μια πηγή υδατανθράκων (όπως μπανάνα) για να επιταχύνεις την αποκατάσταση μετά από την προπόνηση.

πηγή: coremag.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το