English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακύκλωση Βαρελιών Μπύρας

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μαγεία του draft είναι φιλική προς το περιβάλλον

H βαρελίσια μπύρα, η οποία διαθέτει μια σειρά από προτερήματα, όπως είναι η σπιρτάδα, η ζωντάνια, τα αρώματα και η γεύση, αποθηκεύεται στα ανοξείδωτα μεταλλικά βαρέλια των πέντε, δέκα, είκοσι ή τριάντα lt, τα οποία φροντίζουν να διατηρούν τη φρεσκάδα της και φέρουν το χαρακτηριστικό logo της ζυθοποιίας από την οποία προέρχονται. Η κατασκευή τους έχει προγραμματιστεί ώστε να μην αλλοιώνουν την ποιότητα της μπύρας αλλά και να διατηρούνται στον χρόνο χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μάλιστα, ακόμα και όταν επέλθει τελικά η φθορά τους, οδηγούνται στη χρήσιμη ανακύκλωση για ανοξείδωτα υλικά.

Η διαχείριση των βαρελιών στις ζυθοποιίες
Ας εξετάσουμε λοιπόν το ζήτημα της χρήσης και της επεξεργασίας βαρελίσιας μπύρας. Σύμφωνα με τις ζυθοποιίες που λειτουργούν στη χώρα μας, τα δοχεία αποθήκευσης της μπύρας draft προέρχονται από υψηλή ποιότητα υλικών, όπως μας επιβεβαίωσε η Μιρέλλα ∆εσύλλα, υπεύθυνη για τις συσκευασίες και το πρόγραμμα eco της Heineken, η οποία δήλωσε επίσης ότι όλα τα βαρέλια κατασκευάζονται από ανώτερα είδη ανοξείδωτων μετάλλων.

Το υλικό παραγωγής τους τούς παρέχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές, μειώνοντας το κόστος για την εκ νέου αγορά τους, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση μεγάλου ποσοστού ενέργειας, η οποία καταναλώνεται για τη δημιουργία μεταλλικών και αλουμινένιων κατασκευών.

Σίγουρα το εν λόγω ποσοστό επιτυχών επαναλήψεων χρήσης εξαρτάται από τον χειρισμό και την επεξεργασία των βαρελιών από την ίδια τη ζυθοποιία, αλλά και από τους συνεργάτες που χρησιμοποιούν τα βαρέλια, οι οποίοι τα επιστρέφουν όταν αδειάσουν. Υπάρχουν κατάλληλοι μηχανισμοί αποθήκευσης σε μέρη χωρίς πολλή ζέστη ή αντίστοιχα πολύ κρύο· συνιστώνται επίσης σωστά βήματα συντήρησης.

Η επιστροφή του βαρελιού και οι επιλογές ανακύκλωσης
Κάθε φορά που γυρνούν οι συσκευασίες στα εργοστάσια, λαμβάνει χώρα ο ποιοτικός έλεγχος των χρησιμοποιημένων βαρελιών. Τα βαρέλια που πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές και επομένως μπορούν να συνεχίσουν να φιλοξενούν το δροσερό ανθρακώδες ποτό οδηγούνται στα στάδια επαναχρησιμοποίησης. Τα βήματα αυτά περιλαμβάνουν αυστηρό καθαρισμό και πλύση με ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια καλό ξέβγαλμα με πίεση και αποστείρωση. Μόνο έπειτα από όλα αυτά τίθενται πάλι στη γνώριμη γραμμή εμφιάλωσης και ξεκινούν εκ νέου το ταξίδι τους.

Τώρα, τα βαρέλια που δεν θα ανταποκριθούν στην ποιοτική αξιολόγηση, εξαιτίας διάφορων μη αναστρέψιμων φθορών ικανών να υποβαθμίσουν το χαρακτήρα της μπύρας, θα αποτελέσουν υλικό προς ανακύκλωση.

Οι ζυθοποιίες λοιπόν φροντίζουν για την αποστολή τους σε ελληνικές εταιρείες αδειοδοτημένες για την ανακύκλωση ανοξείδωτων μετάλλων. Εκεί τα βαρέλια τήκονται σε υψηλές θερμοκρασίες προκειμένου να προσδώσουν τη χρήσιμη πρώτη ύλη, η οποία χρησιμοποιείται για νέα μεταλλικά αντικείμενα.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα βαρέλια των 5 lt, τα οποία τοποθετούνται στους κάδους ανακύκλωσης για μέταλλα από τους ίδιους τους καταναλωτές. Επίσης, εκτός από τη μετατροπή τους σε αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη, δύνανται να απορροφηθούν μετά την απόσυρσή τους από τις ζυθοποιίες ως μέσα διακόσμησης ή οικιακής χρήσης ή ακόμα -αν επιτρέπεται από τις μεταβολές που έχουν υποστεί- για την αποθήκευση άλλων ποτών.

Τα βαρέλια μπύρας αποτελούν σήμα κατατεθέν για κάθε ζυθοποιία, είναι εύκολα στη μεταφορά και στην αποθήκευση, ενώ αποτελούν μια πρόταση που κρύβει οικολογικό φρόνημα, αφού επαναχρησιμοποιούνται διαρκώς μέχρι να ανακυκλωθούν επιτυχώς.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το