English Greek
20
Σαβ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μικρή Ιστορία Των Stout Και Porter

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Παλιότερα, όταν ζούσα στη Αγγλία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν ένα από τα αγαπημένα μου ειδή μπύρας γι' αυτό και το μεγάλο ενδιαφέρον να ανακαλύψω την ιστορία των Porter και Stout.

Όπως φαίνεται η Porter είναι πιο παλιά από την Stout. Η Porter δημιουργήθηκε στο Λονδίνο γύρω στο 1730. Ο όρος Porter χρησιμοποιείτο για να περιγράψει μια σκουρόχρωμη μπύρα η οποία ήταν πολύ δημοφιλής στους αχθοφόρους και εκφορτωτές των δρόμων και του Τάμεση στο Λονδίνο. Η μπύρα παίρνει το χρώμα και την γεύση της από το ψημένο κριθάρι-βύνη. Με τα σημερινά δεδομένα οι πρώιμες Porters  ήταν αρκετά δυνατές με γύρω στους 6-7% βαθμούς.

Ο όρος Stout βγήκε για να περιγράψει την πιο δυνατή έκδοση μπύρας Porter. Στην αρχή την ονόμαζαν Stout Porter, αλλά αργότερα επικράτησε σκέτο το Stout αποκτώντας έτσι και το δικό της στυλ.

Η δημοσιότητα της μπύρας συνεχίστηκε αλλά κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην Βρετάνια λόγω έλλειψης των σιτηρών η δύναμη της μπύρας έπεσε με αποτέλεσμα χώρες όπως η Ιρλανδία να εκμεταλλευτούν τον περιορισμό στην κατανάλωση σιτηρών που είχε η Αγγλία και να πάρουν τα ηνία στην παράγωγη μπύρας Stout.

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τα δυο αυτά ειδή μπύρας έπεσαν σε ζήτηση, μέχρι το 1970 όταν ο συγγραφέας μπύρας Michael Jackson (όχι ο μεταλλαγμένος τραγουδιστής) άρχισε να γράφει σχετικά με τα ειδή μπύρας. Αυτό προκάλεσε και την αναγέννηση της μπύρας όπως τη ξέρουμε σήμερα.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το