English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Κρομμυδάς: Ένας Έλληνας Στη Νέα Υόρκη, Ζυθοποιεί!

Συνεντευξεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με αφορμή την τελευταία κυκλοφορία της Great South Bay Brewing Co., αναζητήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο πίσω απ' αυτήν τη δημιουργία.

Ο Νίκος Κρομμυδάς ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας, μας παραχώρησε μια συνέντευξη ευ όλης της ύλης, μιλώντας τόσο γι' αυτόν, την σχέση του με την μπύρα και την συνεργασία του με τη ζυθοποιία, όσο και για την παγκόσμια έκρηξη της craft μπύρας-ζυθοποίησης, δίνοντας μας παράλληλα την ώθηση να ανοίξουμε μια νέα θεματική ενότητα στη σελίδα μας, αυτή των συνεντεύξεων.

Ανοίγοντας μια μπύρα, ξεκινήσαμε την κουβέντα μας...

Γιώργος: Νίκο αρχικά να σ' ευχαριστήσω για την ανταπόκριση και το χρόνο που μας αφιερώνεις γι' αυτή τη συνέντευξη, μιας και είμαστε μόλις μια ανάσα πριν από την κυκλοφορία της Niko Weisse και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος!

Νίκος: Κανένα πρόβλημα Γιώργο... Ναι πράγματι έτσι είναι, μιας και αύριο κυκλοφορεί.

Γιώργος: Πες μας μερικά πράγματα για 'σένα, μιας και υπάρχει κόσμος που δεν σε γνωρίζει.

Νίκος: Είμαι συντάκτης και ζω στο Brooklyn, New York. Αρθρογράφος στο περιοδικό Pulse Long Island και Yankee Brew News, συντάκτης της εφαρμογής για iPhone και Android, Craft Beer New York, ενώ παράλληλα γράφω και για διάφορα περιοδικά.

Γιώργος: Ποιο ήταν το ερέθισμα για 'σένα, στο να ασχοληθείς με την μπύρα εν γένει;

Νίκος: Ήταν οργανικό νομίζω. Στο κολέγιο κατανάλωνα Bud Light, Milwaukee's Best και Key Stone Light. Το μισούσα αυτό, όπως και το σταμάτησα. Τότε άρχισα σιγά-σιγά, γύρω στα 20 μου, να ανακαλύπτω τις Hofbräu, Weihenstephaner και στη συνέχεια τις Brooklyn και Blue Point. Αυτό ήταν που με γάντζωσε στην αντικουλτούρα που συνδεόταν μ' αυτό.

Είμαι οπαδός της πάλης (WWE) και της craft μπύρας, δεν μπορείς όμως να συγχέεις το WWE με την Budweiser, όπως πιστεύουν πολλοί. Έτσι βλέπω πολλούς ανθρώπους να τιμάνε το ζυθοποιείο την περιοχής-πόλης τους, όπως αγαπάνε και υποστηρίζουν την ομάδα τους. Αυτό μ' αρέσει.

Γιώργος: Η συνεργασία σου με την Great South Bay πώς προέκυψε;

Νίκος: Έτυχε να τους γνωρίσω κάποια στιγμή στο Long Island. Τους είχα επισκεφτεί για μια ανάθεση και έτσι μπήκαν κάποιες ιδέες για συνεργασία. Κάπως έτσι ξεκίνησε.

Γιώργος: Η Niko Weisse είναι μια Berliner Weisse. Ποιο ήταν το κίνητρο επιλογής ζυθοποίησης μιας τέτοιου είδους ιδιαίτερης μπύρας;

Νίκος: Είναι τέλη Ιουνίου, οπότε θέλαμε κάτι για να καταπολεμήσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες. Η Berliner Weisses είναι πραγματικά αναζωογονητική και με την προσθήκη αγγουριού, ελπίζαμε να ενισχυθεί αυτό. Συν τις άλλης, είμαι λάτρης των sour.

Γιώργος: Όσο αφορά την επανάσταση της craft ζυθοποίησης, όπως αποκαλείται, βλέπουμε να ανθεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Πώς βλέπεις εσύ το όλο εγχείρημα;

Νίκος: Είναι υπέροχο! Η δημιουργικότητα είναι σε αφθονία.

Γιώργος: Ας έλθουμε για λίγο στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια θετική πορεία στο χώρο της δημιουργίας και ανάπτυξης μικροζυθοποιείων, παρ' όλη την κρίση, με αξιόλογες παραγωγές. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σ' αυτό και τι θα μπορούσες να προτείνεις;

Νίκος: Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τις ζυθοποιίες στην Ελλάδα, αλλά ο πατέρας μου θα βρίσκεται εκεί σε λίγες εβδομάδες. Θα ήθελα να πάρω τα χέρια μου κάποιες τοπικές μπύρες, για να έχω μια ποιο ολοκληρωμένη άποψη.

Γιώργος: Στις ΗΠΑ και ακόμα ποιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη όπου ζεις, υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση της Ελλάδας με μπύρες; Υπάρχει πιστεύεις αγοραστικό κοινό, που θα προτιμούσε να επιλέξει μια Ελληνική μπύρα, πέρα των διεθνώς γνωστών εγχώριων προϊόντων μας;

Νίκος: Δεν πιστεύω ότι έχω δει ποτέ μια ελληνική μπύρα εδώ γύρω εκτός από μία (να μην κατονομάσω). Οι εισαγωγές εδώ στη Νέα Υόρκη είναι μεγάλες. Η Shelton Brothers και η Twelve Percent Importers φέρνουν αρκετά καλά κομμάτια από άλλες χώρες. Νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ θα ήθελαν να δουν κάποιες καλές μπύρες από την Ελλάδα.

Γιώργος: Ας επανέλθουμε και πάλι στη συνεργασία σου με την Great South Bay. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καινούργιο, ίσως ακόμα και κάποια επαφή-πρόταση με Ελλάδα;

Νίκος: [Γέλια]... Ίσως... θα δείξει. Όσο αφορά την Ελλάδα, θα μπορούσες να γίνεις εσύ ο σύνδεσμο μου για κάτι τέτοιο!

Γιώργος: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Τελειώνοντας, θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο για το οποίο δεν αναφερθήκαμε;

Νίκος: Λόγω ημερών Μουντιάλ, την πρόβλεψη μου να νικήσει η Ελλάδα την Κόστα Ρίκα, στον αγώνα της Κυριακής!
Αυτή ήταν η μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Νίκος.
Από μέρους μας θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την υπέροχη συζήτηση που είχαμε, γι' ακόμα μία φορά και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο για την συνέχεια.
Όσο για την Great South Bay Brewing Co., που με χαρά ανταποκρίθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στο κάλεσμά μας, τους ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον τους και μεταφέροντας μια φράση τους, όπως μας την έγραψαν στα Ελληνικά, για όλους τους Έλληνες, "Στην Υγειά Σας!".


Website : nikokrommydas.com
Twitter : @krommydas

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το