English Greek

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

St.Patrick's Day 2019 | 4ήμερο Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού Στα Γρεβενά

Στα Γρεβενά αγαπάμε την Ιρλανδία και γιορτάζουμε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον εθνικό της προστάτη Άγιο Πατρίκιο. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς διοργάνωσης με μουσικές βραδιές, φέτος, η μέρα του Αγίου Πατρικίου (St. Patrick's Day), θα πλαισιωθεί σε ένα πλήρες θεματικό φεστιβάλ τεσσάρων ημερών.

Στα Γρεβενά αγαπάμε την Ιρλανδία και γιορτάζουμε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον εθνικό της προστάτη Άγιο Πατρίκιο. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς διοργάνωσης με μουσικές βραδιές, φέτος, η μέρα του Αγίου Πατρικίου (St. Patrick's Day), θα πλαισιωθεί σε ένα πλήρες θεματικό φεστιβάλ τεσσάρων ημερών.

Παραδοσιακή μουσική, κινηματογράφος και γαστρονομία, σεμινάρια ιρλανδικών χορών, ομιλίες είναι πέντε εκφάνσεις του ιρλανδικού πολιτισμού στις οποίες μπορούν να μυηθούν όσοι θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται ένα θεματικό φεστιβάλ με τόσες πτυχές του Ιρλανδικού Πολιτισμού και αυτό θα συμβεί στην πόλη των Γρεβενών το φετινό Μάρτιο του 2019.

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε ιρλανδικό παραδοσιακό χορό με την ιρλανδή δασκάλα χορού Mary Kate Sheehan, που θα τιμήσει με την παρουσία της τη γιορτή μας.

Επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε 3 από τα καλύτερα μουσικά συγκροτήματα ιρλανδικής μουσικής στην Ελλάδα. Οι Tir Fada από τη Θεσσαλονίκη, οι TreesCelts Medieval από το Βόλο, και οι Iernis από την Αθήνα, που αποτελούν και το πιο ιστορικό συγκρότημα στη χώρα μας, θα βρίσκονται στα Γρεβενά, για τρεις μοναδικές συναυλίες!

Ευχαριστούμε την εταιρεία Guinness στην Ιρλανδία που αποτελεί και φέτος τον μεγάλο χορηγό της γιορτής αλλά και τους υποστηρικτές μας, το AllAboutFestivals.gr στην Αθήνα, την Pub Bulls Eye Crew, το Wine Bar Venti, το εστιατόριο Αυλαίς, τη μπυραρία Αλχημείο, τη Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών, το εστιατόριο Τράπεζα Γεύσεων, το αρτοποιείο Μαρκόπουλου, το καφέ Loco.

Τα Γρεβενά για μια ακόμα φορά αποκτούν διεθνή αναφορά! Είστε όλοι καλεσμένοι να μετέχετε στην γιορτή της παράδοσης ενός έθνους που έχει πολλά κοινά με την ελληνική.

Σας περιμένουμε, να μοιραστούμε τη χαρά μας από την Πέμπτη στις 14 Μαρτίου, έως την Κυριακή 17 Μαρτίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Πατρικίου!

Πρόγραμμα 2019

Πέμπτη 14 Μαρτίου

 • 21:00 Guinness be-Irish Party στο φιλόξενο Bulls Eye... από εκεί που αρχίσανε όλα το 2015! Ελάτε να δοκιμάσετε την 1η μαύρη μπύρα στον κόσμο, να μπείτε στους ρυθμούς του φεστιβάλ σε ένα party με jigs n' reels και να σας χαρίσουμε δώρο το συλλεκτικό καπέλο της Guinness για τη φετινή γιορτή...

Παρασκευή 15 Μαρτίου

 • 18.00 Σεμινάριο Παραδοσιακού Ιρλανδικού χορού με την Mary Kate Sheehan από την Ιρλανδία στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πίνδος.
 • 20:00 Προβολή δωρεάν ταινίας από τη Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών (στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης).
 • 22.00 Συναυλία Ιρλανδικής Μουσικής με το συγκρότημα των Tir Fada (Venti).

Σάββατο 16 Μαρτίου

 • 11.00 Διήγηση Ιρλανδικών Παραμυθιών μετα μουσικής από τους Tir Fada, για παιδιά (...κι όσους αισθάνονται) και γονείς!
 • 12:30 Παιδικό Εργαστήρι Ιρλανδικής Λαογραφίας (στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης).
 • 17.00 Εορταστικός Εσπερινός αφιερωμένος στον Άγιο Πατρίκιο (Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελίστριας Γρεβενών).
 • 18.00 Ομιλία με θέμα "Η αρχαία φωνή του Κελτικού μοναχισμού" από τον μοναχό π. Χρυσόστομο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου (Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών).
 • 19.00 Σεμινάριο Παραδοσιακού Ιρλανδικού Χορού (Πολιτιστικός Συλλόγου Πίνδος).
 • 21.30 Συναυλία Ιρλανδικής και Σκοτσέζικης Μουσικής από το συγκρότημα των TreesCelts Medieval (Αυλαίς).

Κυριακή 17 Μαρτίου

 • 08.00 Ημέρα Αγίου Πατρικίου. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (Μητροπολιτικός Ναός - Κυριακή της Ορθοδοξίας)
 • 19.00 Προβολή δωρεάν ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών (στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης)
 • 20.30 Συναυλία Ιρλανδικής Μουσικής με το ιστορικό συγκρότημα των Iernis (Αλχημείο).

+ Ιρλανδική Γαστρονομία

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, μπορείτε να δοκιμάσετε:

 • Ιρλανδικό μενού από το εστιατόριο Τράπεζα Γεύσεων (Κεντρική Πλατεία Γρεβενών).
 • Irish Brown Bread και Cupcakes από το Αρτοποιείο Μαρκόπουλος [Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) Γρεβενών].
 • να πιείτε Irish Coffee στο Loco Cafe, με 2,50 € (Κεντρική Πλατεία Γρεβενών).

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της γιορτής όπως και να μελετήσετε για την ιδέα και το όραμα της διοργάνωσης. www.stpatricksday.gr.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ