Η AB InBev άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο στην Κίνα, το οποίο θα είναι ικανό να παράγει 1,5 εκατομμύρια τόνους μπύρας ετησίως, το μεγαλύτερο στην Ασία-Ειρηνικό.
Η ζυθοποιία που βρίσκεται στην νότια επαρχία Fujian της Κίνας, έχει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με γραμμές παραγωγής που μπορούν να επεξεργαστούν 160.000 κουτιά ανά ώρα, δύο φορές πιο γρήγορα από τις προηγούμενες γραμμές παραγωγής.
Άλλες τεχνολογικές καινοτομίες είναι η επιτάχυνση της αποδοτικότητας και η αυτόματη απόρριψη προϊόντων με ελαττώματα.
Η ζυθοποιία πρόκειται να εγκαταστήσει, στο άμεσο μέλλον, ηλιακούς συλλέκτες για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με την εταιρεία.
«Η κατασκευή του ζυθοποιείου έγινε πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ και είναι περιβαλλοντικά υγιής, όπως όλα τα ζυθοποιεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC ο Carlos Brito, CEO της AB InBev.
Η Κίνα είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά και η μεγαλύτερη αγορά μπύρας στον κόσμο, όπου σύμφωνα με το Euromonitor International, για το 2015, η κατανάλωση μπύρας έφτασε τα 25 δισεκατομμύρια λίτρα, ποσότητα σχεδόν διπλάσια απ' ότι στις ΗΠΑ.