English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μεγιστάνας Της Μπύρας Που Αύξησε Κατά 2,5 Δισ. Δολάρια Την Περιουσία Του

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,5 δισ. δολάρια φέτος, πριν ακόμη αποκτήσει την τοπική επιχείρησης της γνωστής αλυσίδας Starbucks Corp. και ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ομίλου του στην αγορά καταναλωτικών ειδών.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Charoen Sirivadhanabhakdi ανήλθε στα 13,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires Index, κυρίως λόγω των κερδών κατά 32% των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης εταιρείας του, Thai Beverage Pcl. Μία θυγατρική του ομίλου του συμμετέχει στην κοινοπραξία που εξαγόρασε το Starbucks της Ταϊλάνδης, μία συναλλαγή αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων.

Με την κίνηση αυτή ο Charoen επεκτείνει την αυτοκρατορία του σε άλλους κλάδου εκτός από τη μπύρα και το ουίσκι. Παράλληλα διευρύνει την παρουσία του στα αλκοολούχα ποτά στη Μιανμάρ και στο Βιετνάμ.

«Η δίψα του Charoen για νέες συμφωνίες επεκτείνεται πέρα από τον τομέα των ποτών, επιτρέποντας στον όμιλο του να ισχυροποιήσει τη θέση του περαιτέρω στον κλάδο των καταναλωτικών ειδών», επισημαίνει ο Thomas Jastrzab, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence. «Η συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ποτών της εταιρείας αναμένεται να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της μακροπρόθεσμα», προσθέτει.

Η περιουσία του Charoen έφτασε μέχρι το υψηλό των 17,7 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο 2018 πριν οι μετοχές της εταιρείας του σημειώσουν βουτιά, καθώς η πτώση των πωλήσεων της ταϊλανδέζικης μπύρας και των αλκοολούχων ποτών συρρίκνωσαν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου. Σημειώνεται ότι η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τη διαφήμιση και αύξησε τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά για να περιορίσει την κατανάλωση.

Το 2017, η Thai Beverage εξαγόρασε πάνω από 240 καταστήματα KFC στην Ταϊλάνδη έναντι περίπου 11,3 δισ. μπατ Ταϊλάνδης (355 εκατ. δολαρίων). Επίσης απέκτησε ποσοστό 75% στον παραγωγό του κορυφαίου ουίσκι της Μιανμάρ έναντι 742 εκατ. δολαρίων, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επένδυση στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο Charoen σχεδιάζει φέτος να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μίας εταιρείας ακινήτων με έδρα την Ταϊλάνδη με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια τουλάχιστον 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Παράλληλα έχει υπό τον έλεγχο του την εμπορική εταιρεία εισαγωγών και εξαγωγών Berli Jucker Pcl, καθώς και τις εταιρείες ακινήτων Golden Land Property Development Pcl, Fraser & Neave Ltd. και Frasers Property Ltd.

πηγή: mononews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Η Σημαντικότερη Ελληνική Βιομηχανία Μπύρας Σε Ανοδική Τροχιά
newtimes.gr

Η επιχείρηση κατέλαβε την 7η υψηλότερη θέση στη λίστα των 116 μεγαλύτερων (βάσει κύκλου εργασιών) παραγωγικών επιχειρήσεων ποτών, σύμφωνα με έρευνα της New Times.

Dreamer - Juicy Bee
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Dreamer Brewing.

DuClaw - Rose Colored Glasses
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Modern Times - Monsters Park / Dawn Storm
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Τέλος Στην Κατανάλωση Αλκοόλ - Το Νέο Υποχρεωτικό Σύστημα Που Μπαίνει Σε Όλα Τα Αυτοκίνητα
carandmotor.gr

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ φτάνει στο τέλος της στα καινούρια αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά συμβατά με αλκοολόμετρα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Evil Twin / Mortalis - Even More Hydra
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Mortalis Brewing Co., κυκλοφόρησε η Evil Twin Brewing NYC.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το