English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι 5 Μεγάλες Αλλαγές, Που Έφερε Η Heineken Στη Formula 1

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα Heineken μετέφερε στη Formula 1 την τεχνογνωσία της από το Champions League, έδωσε ανάσα ζωής σε ιστορικά Γκραν Πρι και αξιοποίησε το άθλημα για καμπάνιες οδικής ασφάλειας!

Η είσοδος της Heineken το 2016 στον θαυμαστό κόσμο της Formula 1 δεν είχε μόνον μεγάλα οικονομικά οφέλη για το άθλημα, αλλά το αναβάθμισε σε πολλά επίπεδα. Η Heineken μετέφερε στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων την τεράστια εμπειρία της από το Champions League στο ποδόσφαιρο και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράγκμπι, όπου δραστηριοποιείται ως χορηγός εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι αναβάθμισε τα Γκραν Πρι σε μία πολυήμερη γιορτή, χρησιμοποίησε τη Formula 1 για να περάσει πολύτιμα μηνύματα ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και λειτούργησε σαν μαγνήτης και για άλλες μεγάλες εταιρείες, ώστε να υποστηρίξουν το άθλημα. Η ίδια η Heineken είχε τονίσει από την αρχή, ότι στόχος της ήταν να δείξει στον υπόλοιπο πλανήτη, ότι η Formula 1 αποτελεί κάτι πολύ μεγαλύτερο από έναν απλό αγώνα περίπου δύο ωρών μέσα σε μία πίστα. Και όπως θα δείτε στα παρακάτω παραδείγματα, τα πήγε μέχρι τώρα πολύ καλά και εκπλήρωσε τους στόχους της.

1. Let's party

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, γιατί η Formula 1 γυρνά σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, στις περισσότερες χώρες  και πόλεις που επισκεπτόταν μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια, περιοριζόταν η δημοσιότητα γύρω από τον αγώνα και για ένα πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών. Αυτό άλλαξε ριζικά με την είσοδο της Heineken ως χορηγού στο άθλημα, καθώς στις περιοχές διοργάνωσης των αγώνων πραγματοποιούνται πλέον εβδομάδες ολόκληρες πριν τα Γκραν Πρι πολλές εκδηλώσεις, διαφημιστικές καμπάνιες σε σούπερ μάρκετ, μπαρ, καφετέριες και ρεστοράν, προωθητικές ενέργειες μέσω των Social Media, πάρτι, κλπ. Έτσι συμμετέχει όλη η τοπική κοινωνία, ενώ η Heineken δημιουργεί στις συγκεκριμένες πόλεις ειδικά σημεία συνάντησης των φίλων της Formula 1, αξιοποιώντας όλη την εμπειρία της από το Champions League και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι.

2. Η Μόντσα και η Ολλανδία

2 monza

Το ιταλικό Γκραν Πρι αποτελεί μία πονεμένη ιστορία και πέρασε τα τελευταία χρόνια από σαράντα κύματα, μέχρι να παραμείνει στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 με την Heineken να είναι βασικός χορηγός στα Γκραν Πρι Ιταλίας, Κίνας και Μεξικού. Από του χρόνου θα προστεθεί σε αυτά και το Γκραν Πρι Ολλανδίας στην πίστα του Ζάντβουρτ, όπου επανέρχεται η Formula 1 μετά από 35 ολόκληρα χρόνια με το «Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix». Προσθέστε τον φιλόδοξο Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν, που θέλει να διεκδικήσει με τη Red Bull το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και θα αντιληφθείτε, ότι πρόκειται για μία κίνηση ματ.

3. Όχι αλκοόλ και οδήγηση

Υπολογίζεται, ότι για τους αγώνες της Formula 1 ενδιαφέρονται πάνω από 400 εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Σε όλους αυτούς -και σε ακόμη περισσότερους- περνά η Heineken το πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν συμβιβάζονται. Αυτό γίνεται με ανάλογες διαφημίσεις και σλόγκαν στις διάφορες  πίστες των αγώνων, αλλά και με πρωτότυπα videos, στα οποία πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων και ο πρεσβευτής της Heineken, σερ Τζάκι Στιούαρτ. Το ιερό τέρας της Formula 1 πρωταγωνιστεί σε ένα video αρχικά ως ενεργός οδηγός αγώνων, ο οποίος αρνείται να υποκύψει στον πειρασμό και να απολαύσει μία λαχταριστή Heineken μετά από μία νίκη του. Το ίδιο κάνει ωστόσο ακόμη και σήμερα ο 77χρονος πλέον Στιούαρτ, καθώς λέει πάλι όχι στη μπύρα, που του προσφέρεται, επειδή πρέπει να οδηγήσει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Heineken στη μάχη εναντίον του αλκοόλ στο τιμόνι, είναι το γεγονός, ότι επενδύει στις συγκεκριμένες καμπάνιες μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου προϋπολογισμού της για μάρκετινγκ.

4. Μακροχρόνια σχέση

4 relationship

Στόχος της Heineken είναι να φέρει τη Formula 1 πιο κοντά στους φίλους της και να αναπτυχθεί μία διαδραστική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών. Έτσι επιδιώκει να ανοίξει το άθλημα προς τις μάζες, να φέρει σε επαφή τους πρωταγωνιστές του με τους φίλους της Formula 1 και να πάψουν να είναι τόσο απόμακροι, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Βεβαίως, όλα αυτά απαιτούν πολύ χρόνο, αφού για να πετύχει η Heineken κάτι ανάλογο στο ποδόσφαιρο χρειάστηκε περίπου δύο δεκαετίες. Γι αυτό εξάλλου και βλέπει την εμπλοκή της στη Formula 1 ως ένα μακροπρόθεσμο εγχείρημα, με στόχο την ταυτόχρονη ανάπτυξη του αθλήματος.

5. Μαγνήτης για άλλους επενδυτές

5 magnet

H συμφωνία της Heineken με τη Formula 1 εκτείνεται αρχικά έως το τέλος του 2023. Η Formula 1 είναι πολύ δυνατή στην Ευρώπη, αλλά ακόμη δυνατότερη στην Ασία και στη Βόρεια Αμερική, οπότε προσφέρει στη Heineken μία παγκόσμια προβολή υψηλού επιπέδου. Για τη Formula 1 θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη η χορηγία της γνωστής ζυθοποιίας, επειδή θα σηματοδοτήσει την προσέλκυση και άλλων μεγάλων εταιρειών στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Η ίδια η Heineken θεωρεί, ότι η πραγματική αξία της Formula 1 ως βήμα προβολής είναι ακόμη υποτιμημένη, άρα η επένδυση στο συγκεκριμένο άθλημα παραμένει ελκυστική και πολύ αποδοτική στο μέλλον.

πηγή: gazzetta.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αδιαπραγμάτευτη Η Στήριξη Των Συμβεβλημένων Καλλιεργητών Της
businessnews.gr

Παρά τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, η ΖΜΘ θα απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της, στην προσυμφωνημένη τιμή.

Tröegs - #439
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Cameron's - Rock The Bells / Crown Jewel / Chockie Wockie
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Cameron's Brewing Co.

Amager - Batch 3000
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Amager Bryghus.

Pühaste - Sära / Disposable Art
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Kees - Pump Up The Jam / Barrel Project 20.07
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το