15
Τρι, Οκτ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γνωστή Εταιρεία Της Ρόδου Αιτήθηκε Την Άμεση Επικύρωση Της Συμφωνίας Εξυγίανσής Της

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αίτηση άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης προσέφυγε χθες γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Ρόδου και δύο εταίροι της.

Με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου το έτος 2013 είχε γίνει δεκτή η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας συνδιαλλαγής της εταιρείας με τους πιστωτές της και είχε ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την πλήρη εξυγίανση της μετά και την υπαγωγή της, το έτος 2012 στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία επιδιώκει πλέον την υπαγωγή της στις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 και από ιδρύσεως της έγιναν αυξήσεις στο αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο που σήμερα αριθμεί 75.300 ονομαστικές μετοχές αξίας 2.210.055 ευρώ.

Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον τομέα της ζυθοποιίας, δημιουργώντας αρχικώς μία μικρή μονάδα παραγωγής και το έτος 2003 ένα νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο σε ιδιόκτητο ακίνητο. Βασική δραστηριότητα της είναι η παρασκευή και διάθεση αναψυκτικών, ενεργειακών ποτών, χυμών φρούτων, κρασιού, καφέ και κυρίως μπύρας.

Το απασχολούμενο προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 49 άτομα, ενώ υποστηρίζεται και από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αίτηση της επισημαίνει ότι όπως το σύνολο των εταιρειών στην Ελλάδα έτσι και αυτή επηρεάστηκε σημαντικά από την κρίση η οποία ξεκίνησε διεθνώς το 2008 ως τραπεζική κρίση και εξελίχθηκε σε δημοσιονομική οδηγώντας σε μακροετή ύφεση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει με νέα κεφάλαια τις επιχειρήσεις, δημιούργησε μια ασφυκτική πίεση ρευστότητας εν γένει στην αγορά, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να προσπαθήσουν να επιβιώσουν χρηματοδοτούμενες ουσιαστικά από τις πιστώσεις των δικών τους προμηθευτών αλλά και σε πολλές περιπτώσεις μέσω της αναστολής πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Στην συγκεκριμένη εταιρεία το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην καθυστέρηση είσπραξης της αξίας των πωλήσεών της από τους πελάτες της σε συνδυασμό με την ανάγκη έγκαιρης εξυπηρέτησης των δικών της υποχρεώσεων, γεγονός που εύλογα δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό το οποίο η εταιρεία καλύπτει εν μέρει μόνο με ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση με το αντίστοιχο βέβαια χρηματοοικονομικό κόστος.

Πέραν όμως αυτής της βραχυπρόθεσμης στήριξης, η εταιρεία έχει ανάγκη και επενδυτικά κεφάλαια για επένδυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει τα επίπεδα πωλήσεων που κρίνονται απαραίτητα για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Τονίζεται εξάλλου ότι κατά την διάρκεια της πορείας της η εταιρεία είχε πάντα στραμμένη την προσοχή της στην συνεχή διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών της, αλλά και την βελτίωση αυτής, με την ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και τη συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού της με σύγχρονα μέσα.

Με σκοπό μάλιστα την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της σε νέες αγορές, μεταξύ άλλων και του εξωτερικού, προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη 3ετία μια σημαντική επένδυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 700.000 ευρώ περίπου και συγκεκριμένη η αγορά συγκροτήματος εμφιάλωσης κυρίως, μηχανήματα διάθεσης μπύρας, post mix και χυμών αλλά και η αγορά ανταλλακτικών για παλαιότερα μηχανήματα.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2017 στα 13.551.518,78 ευρώ και οι απαιτήσεις της στα 10.239.713,47 ευρώ.

Η βασική πιστώτρια τράπεζα που παρέχει τη συναίνεσή της στην αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, και συγκεκριμένα η Τράπεζα Eurobank συγκεντρώνει ποσοστό 37,57% επί του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας έχει εξασφαλιστεί συμφωνία με το 65,29% του συνόλου των πιστωτών της.

Με το πρόγραμμα εξυγίανσης της έχουν συγκεκριμένα συναινέσει οι τράπεζες Eurobank, Εθνική, Alpha Βank και η Eθνική Leasing.

Οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το έτος 2018 θα φτάσουν τα 5,64 εκατ. ευρώ.

Την εταιρεία εκπροσωπούν τα δικηγορικά γραφεία Σεραφείμ Σωτηριάδη και Συνεργάτες και Μηνά Τσέρκη.

Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2018.

πηγή: dimokratiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oktoberfest Τον... Αύγουστο Διοργανώνουν Στην Κίνα
athensvoice.gr

Αυθεντική γερμανική μπύρα και παραδοσιακές λιχουδιές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρεθούν στο Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα, από τις 10 ως τις 25 Αυγούστου, οπότε και διοργανώνεται το διάσημο Oktoberfest.

Συριανός-ΕΖΑ: Κατακόρυφο Ενδιαφέρον Για Τα Ελληνικά Σήματα Μπύρας
Γιώργος Αλεξάκης

Η άνοδος του ενδιαφέροντος στο καταναλωτικό κοινό για τον κλάδο της ζυθοποιίας οφείλεται στην «αύξηση των μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών» σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αθανάσιος Συριανός διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας "Diamonds of The Greek Economy 2017", που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Αναφορά Forbes Σε Βεργίνα - Πολιτόπουλο Στην Επιστολή Προς Τσίπρα Και Βαρουφάκη
Γιώργος Ιορδανίδης

Η επιστολή Forbes που αναπαράχθηκε από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού Τύπου και των ΜΜΕ, κρύβει και μια αναφοηρά τιμητική για την Κομοτηνή και την Θράκη γενικότερα, αφού ο κ. Forbes φέρνει ως παράδειγμα να έρθο&upsilon [ ... ]

Σόλο - Hoppy Summer
Γιώργος Ιορδανίδης

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της επόμενης αναμενόμενης ετικέτας, από την Σόλο Your Cretan Craft Beer.

Πού Θα Πιεις Τη Φθηνότερη Μπύρα Στον Κόσμο
reader.gr

Για τους λάτρεις της ποιοτικής, αλλά ταυτόχρονα φθηνής μπύρας δύο είναι οι ιδανικοί προορισμοί ανά την υφήλιο, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της γερμανικής Deutsche Bank.

«Έξυπνο» Ποτήρι Που Συλλέγει Πληροφορίες Για Τον Καταναλωτή (Βίντεο)
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα «έξυπνο» ποτήρι, με ενσωματωμένο μικροτσίπ που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτή, οι οποίες προορίζονται για τις εταιρείες του χώρου των ποτών, ανέπτυξε η startup εταιρεία Glassify.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το