22
Πεμ, Οκτ
68 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΖΑ: Αύξηση Τζίρου Και Θέσεων Εργασίας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση χιλιάδων ελλήνων στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της μπίρας κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο που εκτιμάται στην αγορά της λιανικής στο 8%. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η γνωστή στους περισσότερους ως ΕΖΑ παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, επενδύει σε νέα προϊόντα και θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας αύξηση των πωλήσεών της.

Το 2017 ο κύκλος εργασιών του ομίλου που αποτελείται από τη μητρική Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ΑΕ και τη θυγατρική Crystal Beverages ΑΕ, ανήλθε στο ποσό των 30,63 εκατ. ευρώ έναντι 27,56 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν αρνητικά στα 800 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 456 χιλ. ευρώ. Τα δε αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,09 εκατ. ευρώ έναντι 3,02 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τα ελληνικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια αναμένεται να επιδράσει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή και αναμένεται διεύρυνση του μεριδίου αγοράς με μεγάλη βελτίωση, από το 2018, στην κερδοφορία της Εταιρείας και στο μικτό περιθώριο κέρδους. Εκτιμάται δε ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με περαιτέρω άνοδο του κύκλου εργασιών κατά περίπου 20% και τετραπλάσια λειτουργικά κέρδη EBITDA.

Κατά την προηγούμενη χρονιά η ΕΖΑ προχώρησε σε εκτεταμένη αναδιοργάνωση της εμπορικής της διεύθυνσης ενισχύοντας το ανθρώπινό της δυναμικό και την τεχνολογική της υποδομή με σκοπό της διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, υλοποίησε μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της στην Αταλάντη όπου ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση της νέας γραμμής εμφιάλωσης και των νέων αποθηκευτικών χώρων της Εταιρείας. Επίσης, κατά την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία ανέπτυξε το προϊόν εζα Fine Lager και για το σκοπό αυτό δαπάνησε ποσά ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αξίζει να τονιστεί ότι ο όμιλος αύξησε σημαντικά τις θέσεις εργασίας και μάλιστα κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017 το απασχολούμενο προσωπικό έφτασε τα 162 άτομα από 120 που ήταν στο τέλος του 2016.

Ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2019, οι οποίες αναμένεται να υπηρετήσουν τον στόχο της εταιρείας για διπλασιασμό του μεριδίου της σε ορίζοντα διετίας.

Φέτος ή εταιρεία συμπλήρωσε 30 χρόνια δραστηριότητας ενώ τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται υπό ελληνική ιδιοκτησία, καθώς το 1998 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο η οικογένεια Συριανού, η οποία και απέκτησε τελικά το 2003 το σύνολο των μετοχών της ΕΖΑ. Το 2013 ολοκληρώνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το fund Damma Holdings να μπαίνει στην εταιρία σαν στρατηγικός επενδυτής δίνοντας νέα δυναμική στα αναπτυξιακά σχέδια της ΕΖΑ, ενώ το 2015 ολοκληρώνεται η Α' φάση του επενδυτικού πλάνου, με την νέα μονάδα συσκευασίας στην Αταλάντη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

πηγή: economistas.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nils Oscar / Cigar City - Nypon Lingon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας με την Cigar City Brewing, κυκλοφορεί η Nils Oscar Bryggeri από τη Σουηδία.

Carlsberg: Στα $652 Εκατ. Τα EBITDA Εξαμήνου
euro2day.gr

Όπως ανακοίνωσε η δανέζικη ζυθοποιία, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 20% στα 4,13 δισ. κορώνες (652 εκατ. δολάρια), έναντι των 3,82 δισ. κορωνών που προέβλεπαν οι αναλυτές, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ το χρέος μειώθηκε κατά 14% στα 21,9 δισ. κορώνες.

Tree House - Abstraction Vanilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tree House Brewing Co.

Ένα Made In Greece Βραβείο Για Την ΕΖΑ
agronews.gr

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης βραβεύτηκε στα «Made in Greece» της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing και συγκεκριμένα στην Κατηγορία Τροφίμων και Ποτών. Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ακόμα μία αναγνώριση για την ΕΖΑ και τους ανθρώπους της, που μέσω των προϊόντων που παράγουν, προωθούν υπερήφανα την ελληνικότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Bruery Terreux - Spontanaheim
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Bruery Terreux.

Anchor - Baykeeper
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό San Francisco Baykeeper, κυκλοφόρησε η Anchor Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το