06
Πεμ, Αυγ
50 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύει Σε Δράσεις Για Τη Μείωση Του Περιβαλλοντικού Της Αποτυπώματος

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στη βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων και θα διέπεται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στοχεύει δυναμικά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Ήδη η εταιρεία συμμετέχει μέσω της διεθνούς παρουσίας της στο δίκτυο CE100 του Ιδρύματος Ellen MacArthur, στο οποίο ανήκουν οργανώσεις και εταιρείες που συνεργάζονται για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.

Τα στελέχη της δηλώνουν υπερήφανα, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δράσεών της για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναδεικνύεται σε μία από τις πιο ευαισθητοποιημένες εγχώριες βιομηχανίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως εξηγούν, οι επί σειρά ετών επενδύσεις της στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής κυκλικών πρακτικών, καθώς και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, πιστοποιημένου από την ΤÜV Austria Hellas κατά ISO 14001:2015, αποφέρουν καρπούς.

Ενδεικτικά, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρουν:

  • Τη μείωση κατά 14% της κατανάλωσης του νερού, του σημαντικότερου φυσικού πόρου και ταυτόχρονα απαραίτητου συστατικού για την παραγωγή των προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Τα εργοστάσιά της διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης του νερού για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής επαναχρησιμοποίησής του στην παραγωγική διαδικασία ή σε άλλες δραστηριότητες.
  • Τη μείωση κατά 27% του ανθρακικού αποτυπώματος, συγκριτικά με το 2008 οπότε και ξεκίνησε η σχετική προσπάθεια της εταιρείας, αλλά και τη μείωση κατά 39% στην ψύξη, μέσω της χρήσης «πράσινων» ψυγείων στα σημεία πώλησης.
  • Το 95% των φιαλών που χρησιμοποιούνται είναι επιστρεφόμενες, για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους. Το σύστημα αυτό, που η εταιρεία εφαρμόζει από το 1963, αποτελεί πρωτοπόρο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας, καθώς εξοικονομεί πόρους για το περιβάλλον, αλλά και ανταμείβει τους καταναλωτές για την επιστροφή των φιαλών.
  • Την ανακύκλωση κι επαναχρησιμοποίηση του 99% των στερεών απόβλητων της παραγωγής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις γυάλινες φιάλες που θρυμματίζονται κι επιστρέφουν στην υαλουργία ως πρώτη ύλη, όταν για λόγους ποιότητας κρίνονται ακατάλληλες για επαναχρησιμοποίηση.
  • Την αποστολή των υπολοίπων της βύνης για ζωοτροφή - και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας- από κτηνοτρόφους της κοντά στα εργοστάσια της εταιρείας.

Επιπλέον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο-ακαδημαϊκό ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εταιρεία REZOS, στο πλαίσιο της πρότασης που κατέθεσε για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων της, μέσω καλλιέργειας ειδών μικροφυκών/κυανοβακτηρίων, που θα μετατρέψουν τα απόβλητα σε ζωοτροφή υψηλής αξίας, μειώνοντας παράλληλα τον όγκο της ύλης και την ενέργεια που καταναλώνει στον βιολογικό καθαρισμό.

«Στόχος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μέχρι το 2020 είναι να μειώσει επιπλέον 30% την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων της, ενώ μέχρι το 2030, σε ευθυγράμμιση και με την Εθνική Πολιτική, στοχεύει στη μηδενική παραγωγή αποβλήτων (zero waste ambition) και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που σκοπός είναι να καλύπτουν το 70% των συνολικών σχετικών αναγκών της. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο εργοστάσιο της Πάτρας, αλλά και την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας.

πηγή: naftemporiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύσεις Σε Καινοτόμα Προϊόντα Και Νέες Τεχνολογίες
Χριστίνα Χατζηγεωργίου

Ευκαιρίες για δημιουργικούς αγρότες, με πρωτότυπες ιδέες, δίνουν οι νέες προκηρύξεις για τις δράσεις στον τομέα της μεταποίησης. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει έτοιμο ό&la [ ... ]

Founders - 4 Giants
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

The Bruery / Horus - Churriosity
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας με την Horus Aged Ales, κυκλοφορεί η The Bruery.

Founders - Barrel Runner
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας εποχιακής ετικέτας ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

Ο Πικέ Τώρα Και Σε... Μπύρα
Αλέξης Ιορδανίδης

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Ζεράρ Πικέ είναι η νέα μπύρα μίας εταιρίας ζυθοποιίας από την Καταλονία.

Αντίσταση Των Απανταχού Μπυρόφιλων Στις Εξαγορές Των Μικροζυθοποιείων
Μαρίνα Σκοπελίτου

Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας συνεχίζει απρόσκοπτα, οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ζύθου δείχνουν ορεξάτες να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι. Από τη μεριά τους οι καταναλωτές, ή πιο σωστά «λάτρεις» της χειροποίητης µπύρας, δείχνουν εχθρικοί καθώς θεωρούν ότι οι εξαγορές συνεπάγονται την παράδοση των ηνίων από τον παθιασμένο ζυθοποιό στον ψυχρό λογιστή.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το