English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Τελική Ευθεία Η Νέα ΑΜΚ Της ΕΖΑ - Νέα Γραμμή Εμφιάλωσης

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε τελική φάση είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης όπως ανέφερε χτες σε εορταστική εκδήλωση για τα 30 χρόνια της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, κ. Αθανάσιος Συριανός.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ΑΜΚ δεν έδωσε ο επικεφαλής της ΕΖΑ, ωστόσο, είναι η τρίτη μέσα σε έξι χρόνια. Σημειώνεται ότι η πρώτη ΑΜΚ κατά 2,5 εκ. ευρώ πραγματοποιήθηκε το 2013, όταν και εισήλθε στην εταιρεία η Damma Holdings του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η οποία και ενδέχεται - μετά από την νέα κεφαλαιακή ενίσχυση να διευρύνει περαιτέρω την συμμετοχή της στην ζυθοποιία. Στο πλαίσιο της νέας, πάντως, ΑΜΚ έχουν ακουστεί ότι θα μπουν ισχυρά επενδυτικά σχήματα με εστίαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), προχωρά σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά την κάλυψη αύξησης ύψους 1,315 εκατ. ευρώ, στην οποία προχώρησε στα τέλη του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του κεφαλαίου κίνησης, η ζυθοποιία προχώρησε σε ΑΜΚ με έκδοση 1.315.789 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, λόγω άσκησης από τον ομολογιούχο του δικαιώματος μετατροπής 3,5 εκατ. μετατρέψιμων ομολογιών (με τιμή μετατροπής 2,66 ευρώ/μετοχή), οι οποίες είχαν εκδοθεί το 2016 στο πλαίσιο προγράμματος μετατρέψιμου ομολογιακού 3,5 εκατ. ευρώ (το οποίο τροποποιήθηκε εκ νέου τον περασμένο Αύγουστο). Παράλληλα, ποσό 2.184.211 ευρώ άγεται σε πίστωση του λογαριασμού «διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Την ίδια ώρα, η εταιρία έχει πλάνο επενδύσεων που φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ τη τριετία 2019-2023. Όπως, μάλιστα, τόνισε στη χτεσινή εορταστική εκδήλωση ο κ. Συριανός η εταιρία θα ανοίξει νέα γραμμή παραγωγής την ερχόμενη άνοιξη. Επίσης, το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας για την προηγούμενη πενταετία ανήλθε στα 18,5 εκατ. ευρώ.

Ήδη η δημιουργία νέας γραμμή εμφιάλωσης έχει δρομολογηθεί καθώς τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία προχώρησε στην σύναψη σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία της νέας γραμμής αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για διπλασιασμό των εσόδων και του μεριδίου, το οποίο το 2018 διαμορφώθηκε στο 8%, καθώς και η επέκταση των εμπορικών δυνατοτήτων. Για το λόγο αυτό, έχει συναφθεί σύμβασης πώλησης των προϊόντων της με τον όμιλο Goody's - Everest. Η ανωτέρω συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην ΕΖΑ να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 550 τελικά σημεία πώλησης.

Στο μεταξύ η αγορά μπύρας φέτος φαίνεται να κλείνει ελαφρώς ανοδικά με ένα ποσοστό της τάξης του 2%.

Τέλος, σημειώνεται ότι ΕΖΑ  έκλεισε την περσινή χρήση με ενισχυμένα ενοποιημένα έσοδα κατά 16,3% στα 35,6 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ.: περιλαμβάνονται και τα στοιχεία της θυγατρικής Crystal Beverages A.E.). Τα EBITDA γύρισαν θετικά στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιογόνων 0,811 εκατ. ευρώ το 2017. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κέρδη 0,570 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ωστόσο, τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο και διαμορφώθηκαν σε ζημιά 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,811 εκατ. ευρώ.

πηγή: reporter.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lagunitas - Beast Of Both Worlds
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Uiltje - Tonka Fever / De Ysbreeke
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Οι Τελευταίες Εξελίξεις Στην Ελληνική Μικροζυθοποιία Στην Τακτική Συνέλευση Του ΣΜΑΖΕ
agronews.gr

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΜΑΖΕ με σημαντική εκπροσώπηση μελών τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Lambrate / Italiano - Hard Boiled 25
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Birrificio Italiano, κυκλοφόρησε η Birrificio Lambrate.

Burial - Victims Aren't We All / Interdimensional Amalgamation
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτς κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Equilibrium - Fractal Zappa
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το