English Greek
18
Σαβ, Μάι
24 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Διαφήμιση Των 50's Που Έδειχνε Ένα Μωρό Να Καταναλώνει Μπύρα

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην πραγματικότητα έπινε άλλο διαφημιστικό προϊόν που και σήμερα θα ήταν ανεπίτρεπτο για μωρά.

Πριν από λίγες βδομάδες αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από διαφήμιση της δεκαετίας του '50, η οποία απεικόνιζε ένα μωρό να καταναλώνει μια μπύρα Heineken από το στόμιο του μπουκαλιού. Ωστόσο, η εικόνα ήταν "Photoshop".

Η αποκάλυψη της γνησιότητάς της ξεκίνησε με αφορμή την κοινοποίησή της στο Twitter από το λογαριασμό «History Lovers Club», μιας σελίδας που ασχολείται με την ανάρτηση σπάνιων ιστορικών εικόνων. Η λεζάντα που τοποθετήθηκε είχε τον τίτλο «διαφήμιση της εποχής».

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως επρόκειτο για ψεύτικη φωτογραφία, παραθέτοντας και τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Άλλοι, προσπαθώντας μάταια να την εξηγήσουν, ανέφεραν ότι την εποχή του Μεσαίωνα οι γονείς έδιναν στα μωρά να πιουν μπύρα διότι το νερό δεν ήταν αρκετά ασφαλές!

heineken 7up

Στην πραγματικότητα, η παραποιημένη εικόνα σχεδιάστηκε για έναν διαγωνισμό Photoshop που φιλοξενήθηκε από την ιστοσελίδα «Worth1000», μια ψηφιακή πλατφόρμα, θυγατρική της εταιρείας «Design Crowd».

Η γνήσια φωτογραφία, που χρονολογείται περί τα 1955-1956, αποτελούσε μια διαφήμιση στο περιοδικό «LIFE», η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει τους νεότερους καταναλωτές.

Η σόδα «7-Up» διαφημιζόταν ως ένα προϊόν για τα νεογέννητα που οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της εταιρείας «PepsiCo», συνιστούσαν στις μητέρες να την αναμειγνύουν με γάλα για έναν «αγνό και υγιεινό συνδυασμό»!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διαφήμιση:
«Το εικονιζόμενο μωρό είναι 11 μηνών - και ασφαλώς δεν είναι ο νεότερός μας πελάτης».

Οι γνήσιες φωτογραφίες της διαφήμισης. Το εικονιζόμενο μωρό ήταν μόλις 11 μηνών...

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κάζιν, εργαζόμενο της εταιρείας μάρκετινγκ, Star Moose, «πολλά άτομα εκείνη την εποχή πίστευαν ότι η σόδα είχε φαρμακευτικές ιδιότητες».

Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος ομολογεί, «σήμερα δεν θα έδινε στα παιδιά του να πιουν σόδα από τόσο μικρά εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης».

πηγή: mixanitouxronou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το