English Greek
04
Σαβ, Μάι
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταργήθηκε Ο Δασμός 10% Της Κόστα Ρίκα Σε Εισαγωγές Μπύρας Από Την ΕΕ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Κόστα Ρίκα αφαίρεσε με νόμο στις 15 Φεβρουαρίου τον φόρο 10% στις εισαγόμενες μπύρες που δημιουργούσε διακρίσεις σε βάρος της μπύρας της ΕΕ. Ο συγκεκριμένος φόρος είχε θέσει τις μπύρες της ΕΕ σε μειονεκτική θέση καθιστώντας τις πιο ακριβές από τις τοπικές μπύρες.

Με την κατάργηση αυτού του φόρου, οι μπύρες της ΕΕ θα έχουν πλέον ίση πρόσβαση στην αγορά της Κόστα Ρίκα και θα επωφελούνται από τις αυξανόμενες εξαγωγές μπύρας της ΕΕ στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Η ΕΕ εργάζεται με την Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο της Συμφωνίας Σύνδεσής μας για την επίλυση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος.

Μέχρι τώρα, η Κόστα Ρίκα είχε εφαρμόσει φόρο 10% στην τιμή πώλησης των αλκοολούχων ποτών - εκτός από την μπύρα της Κόστα Ρίκα. Σε μια κοινή δήλωση που προσαρτάται στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Κεντρικής Αμερικής, η Κόστα Ρίκα δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει τους εσωτερικούς φόρους της σχετικά με την μπύρα έως τον Οκτώβριο του 2014. Κατά τα έτη που ακολούθησαν τη δέσμευση αυτή, η ΕΕ πίεζε τακτικά αυτή η επανεξέταση να διενεργείται μέσω συζητήσεων στο πλαίσιο του των θεσμικών καναλιών της Συμφωνίας, σε διμερείς υπουργικές συναντήσεις και σε συζητήσεις με μέλη του κοινοβουλίου της Κόστα Ρίκα. Χάρη σε αυτόν τον επίμονο διάλογο, δημιουργήθηκε αρκετή υποστήριξη στο κοινοβούλιο της Κόστα Ρίκα και στην κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα ώστε να καταργηθεί ο φόρος, με το Κοινοβούλιο να ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία (39-11) υπέρ στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, κ. Ο Rodrigo Chaves, υπέγραψε το νόμο στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

πηγή: agronews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burial - This Is All Much Too Subtle To Be Translated To The Intangible / The Tearing Of Flesh From Bone / Irreverent Observations Of A Compromised World
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Αναστασίου - Όξινη Pineapple
Σταύρος Δοβιστινός

Ο Ανανάς είναι ένα ποώδες τροπικό φυτό με πολλαπλούς βρώσιμους καρπούς που αποτελείται από συνενωμένα μούρα, και το πιο σημαντικό από οικονομική άποψη φυτό της οικογένειας των Βρομελιοειδών (Bromeliaceae).

Nola - Peppermint Bark
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Nola Brewing Co.

Μερική Ανάκαμψη Στην Ευρωπαϊκή Αγορά Μπύρας Το 2021
Δήμητρα Μανιφάβα

Καλύτερη από το 2020 αλλά όχι καλή ήταν η ευρωπαϊκή αγορά μπύρας το 2021, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν σε πολλές χώρες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μέτρα που εφαρμόστηκαν και στην Ελλάδα, είχαν ως συνέπεια οι πωλήσεις να διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2019 με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις ζυθοποιίες όσο και για τα κρατικά έσοδα, αλλά και για την απασχόληση.

Odell - Pils
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Cameron's - Rock The Bells / Crown Jewel / Chockie Wockie
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Cameron's Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το