English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Αυξάνει Τον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου Του Στομάχου

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα είναι το αγαπημένο ποτό πολλών ανθρώπων. Ιδίως των αντρών. Τώρα, μια νέα έρευνα Ισπανών επιστημόνων δείχνει πως η πολλή μπύρα μπορεί ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Ερευνητές από το Καταλανικό Ίδρυμα Ογκολογίας στη Βαρκελώνη μελέτησαν 521.000 εθελοντές, ηλικίας από 35 έως 70 ετών, από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AARC), έδειξαν πως όσοι πίνουν καθημερινά τρία ή περισσότερα κουτάκια μπύρα, έχουν 75% να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ή προτιμούν κρασί ή άλλα ποτά.

Μάλιστα, αν στο άτομο αυτό συνυπάρχει και μια συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή, την οποία φέρει το 20% των Ευρωπαίων και που σχετίζεται με το μεταβολισμό του αλκοόλ, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Πρόκειται για την μεταλλαγή rs1230025.

Όπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ Ντούελ, είναι η πρώτη φορά που συσχετίζεται η συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή με τον κίνδυνο αναπτύξεως γαστρικού καρκίνου, συνεπώς το εύρημα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες για να θεωρηθεί οριστικό.

πηγή: healthview.gr

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Ποια Είδη Μπύρας Συμβάλλουν Στην Πρόληψη Της Άνοιας
onmed.gr

Οι μπύρες με πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το