English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά Το Shrinkfaltion, Έρχεται Το Drinkflation: Τα Κόλπα Της Βιομηχανίας Τροφίμων Με Τις Τιμές

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ξεκίνησε με το «shrinkflation».

Όταν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους εκτινάχθηκε, πολλές βιομηχανίες τροφίμων προτίμησαν να συρρικνώσουν τις συσκευασίες τους παρά να αυξήσουν τις τιμές τους, σε μία προσπάθεια να «καμουφλάρουν» τις ανατιμήσεις. Τώρα, οι Βρετανοί έρχονται αντιμέτωποι και με το «drinkflation»: Αντί να ανεβάσουν την τιμή της μπύρας, οι ζυθοποιίες μειώνουν την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ.

Η Greene King, μια μεγάλη αλυσίδα ζυθοποιίας και παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μείωσε την περιεκτικότητα αλκοόλ στη δημοφιλή μπύρα της Old Speckled Hen Pale Ale, στο 4,8% από το 5%, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο CNN.

Τον Μάρτιο, η παλαιότερη ζυθοποιία της χώρας, η Shepherd Neame, μείωσε το αλκοόλ στις εμφιαλωμένες μπύρες Spitfire και Bishops Finger στο 4,2% και 5,2% αντίστοιχα, από 4,5% και 5,4%.

shrinkflation

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Mail on Sunday, οι ζυθοποιοί δεν έχουν αλλάξει το μέγεθος των μπουκαλιών και των κουτιών τους, αλλά πουλάνε την ίδια ποσότητα ποτού, με μικρότερη ποσότητα αλκοόλ.

Το «drinkflation» είναι μια άλλη εκδοχή του «shrinkflation», όπου εταιρείες τροφίμων και σούπερ μάρκετ πουλάνε μικρότερη ποσότητα του προϊόντος χωρίς ωστόσο να μειώνουν τις τιμές.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, οι ζυθοποιοί πληρώνουν χαμηλότερο φόρο για τα ποτά που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, με την Mail να ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες βάζουν τα χρήματα που εξοικονομούν στην τσέπη, αντί να τα μετακυλήσουν στους πελάτες τους κατεβάζοντας την τιμή.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Greene King είπε στο CNN ότι η μείωση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ απλά βοήθησε την ζυθοποιία να αντισταθμιστεί μέρος του αυξανόμενου κόστους, έπειτα από χρόνια «πληθωριστικών πιέσεων στις πρώτες ύλες, στο κόστος συσκευασίας και στις τιμές της ενέργειας». Η μείωση του αλκοόλ «μειώνει τον φόρο που πληρώνουμε χωρίς να επηρεάζει αισθητά τη γεύση της μπύρας», πρόσθεσε.

drinkflation

Εκπρόσωπος της Shepherd Neame δηλώνει ότι η εταιρεία μείωσε την περιεκτικότητα της μπύρας της σε αλκοόλ για να «διευρύνει την ελκυστικότητά της», καθώς οι καταναλωτές «επιλέγουν όλο και περισσότερο ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής». Αλλά πρόσθεσε ότι η ζυθοποιία έχει δει «σημαντικές αυξήσεις» στο κόστος των πρώτων υλών της, όπως η ενέργεια και το γυαλί, και ως αποτέλεσμα είχε αυξήσει τις τιμές σε όλες τις μπύρες της.

Τον Ιανουάριο, η ολλανδική ζυθοποιία Heineken μείωσε την περιεκτικότητα σε αλκοόλ της Foster's -την οποία πουλά στο Ηνωμένο Βασίλειο- στο 3,7% από 4%. Η εταιρεία απάντησε ότι το έκανε επειδή «οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο προϊόντα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ ως μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής», αλλά πρόσθεσε ότι έχει βιώσει «άνευ προηγουμένου αυξήσεις κόστους».

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει επίμονα υψηλός, φθάνοντας το 8,7% τον Απρίλιο.

πηγή: moneyreview.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - #480
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Amager - Berry Bliss : Raspberry & Blackberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Amager Bryghus.

Great Notion - Vanilla Thief
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Notion Brewing.

Behemoth - Stay Of Hopsecution / Chase The Sun
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Anchorage - Schwarzer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

AleSmith / Revision - Split Aces
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Revision Brewing, κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το