English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κουτάκια Μπύρας Με Γραφή Braille Στην Ιαπωνία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι ετικέτες Braille βοηθούν να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μεθύσει κατά λάθος.

Η πιθανότητα να πάρουμε μία εξάδα από κουτάκια μπύρας και να τα μπερδέψουμε με αναψυκτικό, δεν πρόκειται να συμβεί σε όσους έχουν υγιή όραση, όμως μπορεί να συμβεί σε όσους έχουν χάσει την όρασή τους. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ειδικά εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου η σόδα και η μπύρα είναι τοποθετημένες και πωλούνται πολύ κοντά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται εάν και τα δύο αυτά ποτά τυχαίνει να βρίσκονται στο ψυγείο σας ταυτόχρονα. Αν και σας αρέσει η μπύρα, μπορεί να μην θέλετε να την πιείτε στο πρωινό.

Στην Ιαπωνία, αυτό το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, επειδή η σόδα, η μπύρα καθώς και άλλα ροφήματα συσκευάζονται σε κουτιά αλουμινίου. Αναγνωρίζοντας αυτό, πριν από περίπου 10 χρόνια, οι Ιάπωνες ζυθοποιοί άρχισαν να γράφουν τη λέξη «μπύρα» στη γραφή Braille στο επάνω μέρος από τα κουτάκια αλουμινίου, ακριβώς δίπλα από το άνοιγμα. Δεν ήταν νόμος που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά ξεκίνησε από τις ίδιες τις ζυθοποιίες, ενώ συγκεντρώθηκαν για να παρέχουν προσβάσιμες πληροφορίες για ένα τμήμα του ιαπωνικού πληθυσμού με ειδικές ανάγκες.

braille can

Επειδή αυτό δεν ήταν ένα εντεταλμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά μια αυτοεπιβεβλημένη ενέργεια από τους ζυθοποιούς, δεν υπάρχει ομοιομορφία σε αυτό που τυπώνεται πάνω από τα κουτιά. Κάποιοι λένε απλώς «οινόπνευμα», ενώ άλλοι έχουν την πραγματική επωνυμία τυπωμένη σε γραφή Braille, όπως «Kirin Beer», και άλλοι απλώς έχουν τη λέξη «μπύρα» στο επάνω μέρος.

Και οι ζυθοποιοί δεν το κάνουν μόνο για να προστατεύσουν από πολλούς μεθυσμένους ανθρώπους που περιφέρονται στους δρόμους και τραυματίζονται. Το κάνουν επειδή για μερικούς ανθρώπους, το αλκοόλ έχει επιβλαβείς συνέπειες. Οι γενετικές διαφορές καθιστούν πολλούς Ασιάτες ευάλωτους σε μια αλλεργική αντίδραση που προκαλείται όταν το σώμα δεν μπορεί εύκολα να μεταβολίσει το αλκοόλ. Δεν είναι θανατηφόρο αλλά είναι άβολο, με αποτέλεσμα ερυθρότητα στο πρόσωπο, το λαιμό και τους ώμους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ναυτία, ζάλη, πονοκεφάλους, ακόμη και πρήξιμο και φαγούρα σε μέρη του σώματος. Η επισήμανση της μπύρας με γραφή Braille, όχι μόνο βοηθάει τους τυφλούς να αναγνωρίσουν το κουτάκι που κρατούν, επιπλέον μπορεί να τους βοηθήσει να αποφύγουν μια νύχτα ταλαιπωρίας.

πηγή: olafaq.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια Ποτά «Ψηφίζουν» Οι Millennials
Δανάη Αλεξάκη

Σε game changer της αγοράς ποτών αναδεικνύεται η κατηγορία των προϊόντων χωρίς αλκοόλ ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αυτό, καθώς προσελκύει όλο περισσότερο τις νεότερες γενιές καταναλωτών.

Γερμανία: Μείωση Στις Πωλήσεις Μπύρας Το 2023
cibum.gr

Μειωμένη η κατανάλωση μπύρας από τους Γερμανούς κατά 394,3 εκατομμύρια λίτρα!

Ποιος Λαός Της Ευρώπης Πίνει Την Περισσότερη Μπύρα;
Αλέξανδρος Βέλμαχος

Οι πολίτες της Τσεχίας είναι ο λαός της Ευρώπης που καταναλώνει την περισσότερη μπύρα ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το statista.com.

Offshoot - Visions
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Lagunitas - Hazy Wonder
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Οι 10 «Χρυσές» Μάρκες Μπύρας Στον Κόσμο Για Το 2022
cibum.gr

H λίστα της Brand Finance με τις 10 πιο επικερδείς επωνυμίες μπύρας στον κόσμο για το 2022.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το