English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ζυθοποιία: Η Γιαπωνέζικη Asahi Προετοιμάζεται Για Νέες Εξαγορές

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά την εξαγορά ζυθοποιίας στο Γουινσκόνσιν, η γιαπωνέζικη Asahi αναζητά νέους στόχους στις ΗΠΑ.

Σε αναζήτηση στόχων για εξαγορές βρίσκεται η ιαπωνική Asahi Group Holdings, επιδιώκοντας να αυξήσει τις πωλήσεις της μπύρας Super Dry. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, η Asahi βρίσκεται σε αναζήτηση στόχων εξαγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού για να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις της κορυφαίας της μπύρας Super Dry, στις αγορές του εξωτερικού μέχρι το 2030.

Ο ιαπωνικός γίγαντας ποτών έκανε ένα βήμα προς αυτόν τον στόχο τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Octopi Brewing με έδρα το Wisconsin, γεγονός που θα της επιτρέψει να παράγει την Super Dry στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί να εισάγει την μπύρα από τα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της.

Προς το παρόν, η εταιρεία εξετάζει ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών σε αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Asahi Ατσούσι Κατσούκι (Atsushi Katsuki), αναφέροντας την απουσία καλών στόχων στις ΗΠΑ.

octopi

Η Asahi δεν έχει παρουσία στις ΗΠΑ
Ο Κατσούκι αναγνώρισε την ανησυχία των επενδυτών ότι η Asahi δεν έχει μεγάλη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι ΗΠΑ θα ήταν η μεγαλύτερη αγορά για εμάς όσον αφορά την μπύρα και είναι η μόνη αναπτυσσόμενη αγορά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών όσον αφορά τον πληθυσμό», δήλωσε.

Αλλά ενώ η αγορά των ΗΠΑ είναι τεράστια από την άποψη της δυνητικής ανάπτυξης, περισσότερες εξαγορές από την Asahi εκεί ήταν απίθανο να συμβούν μέχρι το επόμενο έτος το νωρίτερο, πρόσθεσε.

Η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει μόλις το 6% των υπερπόντιων πωλήσεων της Super Dry, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε περίπου 200 εκατομμύρια εκατόλιτρα (5,3 δισεκατομμύρια γαλόνια).

Η Asahi συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών ιαπωνικών εταιρειών που επιδιώκουν ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακινούμενες από την ανάγκη να αναζητήσουν ανάπτυξη εκτός της συρρικνούμενης και γηράσκουσας εγχώριας αγοράς τους, οι ιαπωνικές εταιρείες προχώρησαν σε εξαγορές αξίας 8,1 τρισεκατομμυρίων γιεν (54 δισεκατομμυρίων δολαρίων) πέρυσι, το μεγαλύτερο ποσό από το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

atsushi katsuki

Ο προστατευτισμός
«Δεν είναι πλέον ένα περιβάλλον όπου οι εξαγορές γίνονται απλώς για την οικονομική αξία. Μερικές φορές είναι απαραίτητο για μια εταιρεία να αναλάβει λίγο παραπάνω προκειμένου να μετασχηματιστεί», δήλωσε ο Katsuki.

Η Nippon Steel, για παράδειγμα, σχεδιάζει να αγοράσει την U.S. Steel για 15 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχει συναντήσει την αντίθεση των Αμερικανών νομοθετών και του υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κατσούκι δήλωσε ότι η προστατευτική αντίδραση των αμερικανών φαίνεται να προέκυψε επειδή η U.S. Steel ήταν ένα σύμβολο για την οικονομία των ΗΠΑ και την κοινωνία της «ζώνης της σκουριάς» και πως η συγχώνευση πιθανότατα θα πετύχαινε στο τέλος.

Αλλά η αβεβαιότητα που μπορεί να φέρει η επανεκλογή του Τραμπ σήμαινε ότι ήταν μάλλον καλύτερο να κλειδώσει η αναχρηματοδότηση του χρέους νωρίτερα παρά αργότερα και αυτή είναι η προτεραιότητα της Asahi μετά τις τελευταίες μεγάλες εξαγορές της στο εξωτερικό όπως τις δραστηριότητες της Anheuser-Busch InBev στην Αυστραλία, το 2020 και τις επιχειρήσεις της SABMiller στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το 2017.

πηγή: ot.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακάμπτει Η ΕΖΑ Μετά Τις Ζημιές Και Εισέρχεται Στο Εμφιαλωμένο Νερό
Κωστής Χριστοδούλου

Μετά από ένα ιδιαίτερα αρνητικό 2022, η Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) επανέρχεται σε θετική τροχιά. Ήδη στο 9μηνο του 2023 έχει πραγματοποιήσει τις πωλήσεις όλης της περασμένης χρονιάς.

Η Mathäserbräu Επιστρέφει Με Νέα Εικόνα Στο Μόναχο
Αλίκη Μαχαίρα

Ισορροπητική πράξη μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος: η Südbier UG θέλει να πάει το cult status του παραδοσιακού Mathäserbräu στο επόμενο επίπεδο.

Anchorage - Be Patient / Origin
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Dugges - Wide Awake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Dugges Bryggeri.

Bottle Logic - Serpentine
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Gigantic - Tierra del Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το