English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η Νέα Στρατηγική Με Καύσιμο Ανάπτυξη 2,5%

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στα πλάνα της εταιρείας για την καινούργια χρονιά περιλαμβάνονται νέα λανσαρίσματα, τόσο στην κατηγορία της μπύρας όσο και των mixers, με προϊόντα που «απαντούν» στις σύγχρονες τάσεις και κυρίως στις ανάγκες των καταναλωτών.

Σε μία χρονιά, κατά την οποία οι καιρικές συνθήκες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της εγχώριας αγοράς μπύρας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε επίπεδο δεκαμήνου μια ανάπτυξη της τάξης του 2,5%.

Η εξέλιξη αυτή και η ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στην αγορά οφείλονται σε μία πολύ συγκεκριμένη, ενιαία και πολυεπίπεδη στρατηγική, με τις εξής βασικές παραμέτρους: Την έγκαιρη στροφή προς το κανάλι της κρύας αγοράς, την ενίσχυση των premium και super premium προϊόντων του χαρτοφυλακίου της, τη συνέχιση των επενδύσεων στην κατηγορία των non-alcohol προϊόντων και τη σταθερή και στοχευμένη εστίαση στην τουριστική αγορά, μέσω αναγνωρίσιμων brands.

Η φετινή εικόνα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, στο κανάλι της κρύας αγοράς η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενίσχυσε την παρουσία της αυξάνοντας την κάλυψή της, ενώ παράλληλα διεύρυνε και το πελατολόγιό της.

Στο κανάλι της μικρής λιανικής (traditional trade), στο 10μηνο «έτρεξε» με διπλάσια σχεδόν ανάπτυξη από αυτήν του καναλιού συνολικά, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 14%. Από την άλλη πλευρά, στο κανάλι του σούπερ μάρκετ, η εταιρεία ακολουθούσε την πορεία της αγοράς, με πτώση 2,8%.

Σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές, σε επίπεδο δεκαμήνου και πάλι, εμφάνισαν ρυθμό ανάπτυξης 2,2%, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 7% του συνολικού όγκου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ να συγκαταλέγονται μεταξύ των αγορών με τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση.

Premium & AFB προϊόντα
Βάσει της στρατηγικής της στις κατηγορίες των premium, super premium και AFB (Alcohol Free Beer) προτάσεων του χαρτοφυλακίου της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενεργοποιήθηκε έντονα. Ενδεικτικές κινήσεις αποτελούν, μεταξύ άλλων, η έναρξη της παραγωγής της Carlsberg στην Ελλάδα, στο ζυθοποιείο της εταιρείας στη Σίνδο, το νέο λανσάρισμα της Φιξ Άνευ Λεμόνι, καθώς και η νέα συνεργασία που αφορά στην αποκλειστική διανομή του brand της Νήσος. Μάλιστα, στα πλάνα της εταιρείας για την καινούργια χρονιά, περιλαμβάνονται νέα λανσαρίσματα, τόσο στην κατηγορία της μπύρας όσο και των mixers, με προϊόντα που «απαντούν» στις σύγχρονες τάσεις και κυρίως στις ανάγκες των καταναλωτών.

Δεν έχει φτάσει ακόμη τα επίπεδα του 2019 ο κλάδος
Η γενικότερη εκτίμηση, πάντως, των ανθρώπων της εταιρείας για τον κλάδο είναι, ότι σαφώς και υπάρχουν κατηγορίες και τάσεις με μεγάλη δυναμική, όπως είναι χαρακτηριστικά η κατηγορία των μη αλκοολούχων προϊόντων, που αν και μικρή ακόμη, δείχνει να μεγαλώνει αυτόνομα. Κατά γενική ομολογία, ωστόσο, θεωρούν, ότι η εγχώρια αγορά της μπύρας δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα επίπεδα του 2019, ούτε στο σύνολό της ούτε στο σύνολο της HoReCa, παρά τις καλές τουριστικές επιδόσεις.

πηγή: kathimerini.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Lost Abbey - The Pale Horse
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Lost Abbey.

Bottle Logic - Fugitive Fleet
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Η Corona Η Δημοφιλέστερη Βάσει Google Μπύρα Στον Κόσμο
agronews.gr

Η Corona, με 115.000 χτυπήματα, έρχεται πρώτη στη μηχανή αναζήτησης του Google, ως η πιο δημοφιλής μπύρα στον κόσμο, όπως αποκαλύπτουν τα μηνιαία στοιχεία που επικαλείται το drinksbusiness.com.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ Υπογράφει Τη Νέα Διαφήμιση Της Μπύρας Anheuser-Busch (Βίντεο)
Χρήστος Μπακατσέλος

Η διαφήμιση θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της αυτή την Κυριακή στο Super Bowl.

Κρασί Και Μπύρα Στο Απόσπασμα Λόγω Lockdown: Οι Πρόεδροι Των Συνδέσμων Οίνου Και Ζυθοποιίας Στο newsit.gr
Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου

Απώλειες που θα ξεπεράσουν το 20% σε ετήσια βάση αναμένουν για το 2020 οι κλάδοι ζυθοποιίας και οινοποιίας. «Καταστροφικό» για τους παραγωγούς κρασιού και μπύρας χαρακτηρίζουν το νέο lockdown της εστίασης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών κ. Σοφοκλής Παναγιώτου.

Dogfish Head / Boston - Melon-Choly
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Boston Beer Co., αναμένεται από την Dogfish Head Miami.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το