English Greek
08
Τετ, Μάι
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου / Πηνειός - Ντούνκελ

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεχίζοντας την δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Αναστασίου με την Ζυθοποιία Πηνειού ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπύρα, την "Ντούνκελ".

Πρόκειται για μια σκουρόχρωμη σταρένια weiss - άλλωστε dunkel στα γερμανικά σημαίνει σκοτεινό, σκούρο - με χρώμα χάλκινο, καφετί, πυκνό κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας και φυσικά θολή στην όψη εξαιτίας της μαγιάς. Στη μύτη διακρίνεται έναν εκπληκτικός συνδυασμός αρωμάτων γαρίφαλου, μπανάνας και τσιχλόφουσκας. Με τη πρώτη γουλιά διαφαίνεται η ελαφριά γεύση μπανάνας και γαρίφαλου η οποία ακολουθείται από τον βυνώδη χαρακτήρα της μπύρας με γλυκές νότες καραμέλας και καβουρδίσματος. Τέλεια ισορροπία, γεμάτη αίσθηση στο στόμα και επίγευση που μένει για λίγη ώρα αλλά καθώς φεύγει σε προκαλεί να συνεχίσεις με την επόμενη γουλιά.

Συνδυάζεται άριστα με κρέατα στην σχάρα (κοτόπουλο, πικάντικα λουκάνικα κλπ), καπνιστά, μεξικάνικα πιάτα και τυριά όπως φέτα, κασέρι και παρμεζάνα. Μπορεί επίσης να συνοδέψει και κάποια γλυκά με σοκολάτα ή φρούτα όπως μπανάνα και σταφύλι.

Την "Ντούνκελ" Dunkel Weissbier θα τη βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ζυθοποιίας Πηνειού, www.pineiosbrewery.gr/eshop, στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη, για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.

Είς υγείαν!!!

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoppin' Frog - Den Haag
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Πότε Η Κατανάλωση Μπύρας Θα Επιστρέψει Στα Προ Covid Επίπεδα
Αλεξάνδρα Γκίτση

Τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο θα πρέπει να αναμένουν οι παραγωγοί μπύρας για να επιστρέψει η κατανάλωση στα προ covid επίπεδα. Μπορεί εφέτος ο τουρισμός, -βασικός πελάτης της αγοράς μπύρας- να κινείται καλύτερα από πέρυσι ωστόσο παραμένει πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Χτύπημα Στις Πωλήσεις Μπύρας Από Τις Υψηλές Τιμές Βλέπει Η Carlsberg
Λία Δεληγιάννη

Ενώ η μπύρα «ιστορικά ήταν μια ανθεκτική κατηγορία καταναλωτών», οι μεγάλες αυξήσεις τιμών και γενικά ο υψηλός πληθωρισμός θα χτυπήσουν τις πωλήσεις, ειδικά στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο δανέζικος όμιλος.

Siren - Rum & Maple Wood Broken Dream
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Broken Dream" κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Põhjala - Peel And Bean
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Uiltje - Tweed Tweet
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το