English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Για να νικήσουμε τη ζέστη, παίρνουμε από το ψυγείο μια παγωμένη μπύρα. Αν και αυτό μπορεί να είναι αναζωογονητικό για μια στιγμή, όμως, μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να είναι βάναυση, μερικές φορές, και τα αποτελέσματά της ενισχύονται όταν έχετε πιει λίγο παραπάνω αλκοόλ.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε όταν πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια αυτού του καυτού καλοκαιριού, η Julia Zumpano, μίλησε για αυτούς.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος: αφυδάτωση
Κάθε φορά που βρίσκεστε έξω στη ζέστη για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα - όπως στην παραλία κινδυνεύετε από αφυδάτωση. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει αυτόν τον κίνδυνο.

Το αλκοόλ μειώνει την απελευθέρωση της ορμόνης αγγειοπιεστίνης, η οποία διατηρεί τα υγρά του σώματός σας ισορροπημένα. Ταυτόχρονα, το αλκοόλ είναι επίσης διουρητικό που σημαίνει περισσότερη ούρηση και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση ακόμη και χωρίς ζέστη. Το αλκοόλ και ο ιδρώτας από τον καυτό ήλιο είναι καταστροφικό για αφυδάτωση. Ένα πράγμα που επισημαίνει επίσης η Zumprano είναι ότι η καφεΐνη - είτε μέσω καφέ, σόδας είτε ως μείγμα για ποτό - αυξάνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης ακόμη περισσότερο.

«Η αλλοιωμένη σκέψη, οι αλλοιωμένες ικανότητες οδήγησης και λήψης λογικών αποφάσεων ή είναι όλα αυτά που μπορεί να προκαλέσει η μέθη σε συνδυασμό με την αφυδάτωση», είπε.

Λικέρ vs μπύρας: Ποιο είναι το χειρότερο στη ζέστη
Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι συνήθως υψηλότερη σε οινοπνευματώδη ποτά από ό, τι στη μπύρα, είναι λογικό να πίνετε μπύρα αντί για μικτά ποτά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αφυδάτωση. Αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη, σύμφωνα με την Zumpano.

«Αν καταναλώνετε ποτό σε όγκο ισοδύναμο με τον όγκο της μπύρας, όπως 12 ουγγιές μαργαρίτες σε σύγκριση με 12 ουγγιές μιας μπύρας, θα μεθύσετε πολύ πιο γρήγορα. Αλλά αν πίνετε αυτό που θεωρείται ισοδύναμο αλκοολούχου ποτού, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά επειδή η πρόσληψη αλκοόλ είναι η ίδια», είπε

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ένα ισοδύναμο αλκοολούχο ποτό, που αναφέρεται και ως «τυπικό ποτό», περιέχει περίπου 14 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ. Με αυτές τις μετρήσεις, ένα μέσο δοχείο μπύρας 12 περιέχει την ίδια ποσότητα αλκοόλ με ένα ποτήρι κρασί 5 ή ένα τυπικό αποταγμένο οινοπνευματώδη ποτό όπως ρούμι, βότκα, τζιν ή ουίσκι.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το αλκοολούχο περιεχόμενο της μπύρας σας. Ενώ οι μεγάλες μάρκες κυκλοφορούν γενικά μεταξύ 4% και 5% αλκοόλ ανά κουτάκι κάποια μπουκάλια μπορούν να περιέχουν μέχρι και 9% αλκοόλ ανά ίδιο όγκο.

Ψευδαίσθηση ενυδάτωσης
Ένα άλλο λάθος που πρέπει να αποφύγετε, λέει η Zumpano, είναι ότι πιστεύετε ότι το να πίνετε όλο αυτό το υγρό σας ενυδατώνει. «Αν πίνεις πολλή μπύρα ή αλκοολούχα ποτά, μπορεί να σου φαίνεται ότι πίνεις υγρά και μένεις ενυδατωμένος, αλλά το αλκοόλ το αντισταθμίζει επειδή είναι ο αφυδατωτικός παράγοντας», επισημαίνει.

Όχι ότι η κατανάλωση μικτών ποτών είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Zumpano. «Αν πίνεις ένα ζαχαρούχο, γλυκό μικτό ρόφημα, αντιμετωπίζεις το ίδιο πράγμα. Αισθάνεσαι ότι μένεις ενυδατωμένος επειδή πέφτουν τόσο πιο ομαλά από το να πίνεις οινοπνευματώδη ποτά στα βράχια. Αλλά είναι το ίδιο αποτέλεσμα με τη μπύρα: Το αλκοόλ εξακολουθεί να σας αφυδατώνει, εκτός εάν πίνετε επίσης αρκετό νερό».

Πώς να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση: Μόνο με νερό
Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αποφύγετε τα προβλήματα αφυδάτωσης όταν πίνετε το αγαπημένο σας ποτό; «Για να αντισταθμίσουμε τον κίνδυνο αφυδάτωσης του αλκοόλ», λέει η Zumpano, «πίνετε αρκετό νερό μετά από κάθε αλκοολούχο ποτό. Επιβραδύνει την πρόσληψή σας, σας κρατά ενυδατωμένους και μπορεί να μετριάσει τις αρνητικές επιδράσεις του πονοκεφάλου».

Προτείνει «να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, το οποίο μπορείτε να ξαναγεμίσετε όσο περνάει η μέρα, αφιερώνοντας χρόνο για να πιείτε το απαραίτητο νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά».

πηγή: sigmalive.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Η Μπύρα Συμβάλει Στη Διατήρηση Της Καλής Χοληστερίνης!
Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Μερικά πολύ καλά νέα προέκυψαν για τους λάτρεις της μπύρας μετά από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στη Νέα Ορλεάνη στο πλαίσιο των επιστημονικών συνεδρίων της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το