English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη διατροφική εμμονή της Gen Z; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αφορά στην υγεία του εντέρου τους, για αυτό και έχουν "δοξάσει" την κατανάλωση προβιοτικών και τα μοντέρνα, υγιεινά φαγητά του Tik Tok.

Αλλά σκούρα τα πράγματα για την γενιά, στα χέρια της οποίας υπόκειται το άμεσο μέλλον μας, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Dalian της Κίνας, ακόμα και η κατανάλωση μπύρας θα ήταν καλύτερη για το έντερο από την κατανάλωση μοντέρνων προβιοτικών, τα οποία είναι αναποτελεσματικότερα από τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

probiotics

Αν και τα προβιοτικά φέρονται να βελτιώνουν το μικροβίωμα του εντέρου και να βελτιώνουν ως εκ τούτου την υγεία του, οι επιστήμονες θέλουν την μπύρα και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, kombucha, ξινολάχανο, τουρσιά, miso, tempeh, kimchi, κεφίρ, ψωμί με προζύμι και ορισμένα τυριά να είναι πολύ αποτελεσματικότερα για αυτόν το σκοπό.

Η μπύρα, μάλιστα, περιέχει έναν τύπο ένωσης που ενισχύει τις πολυφαινόλες, οι οποίες, όταν συνδυάζονται με τις φυτικές ίνες του παρασκευάσματος, ενισχύουν το μικροβίωμα του εντέρου. "Έχει αναφερθεί ότι η κατανάλωση μπύρας έχει ρυθμιστική επίδραση σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος", υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μάλιστα, πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι αν κάποιος καταναλώνει στην εφηβεία τους και στις αρχές των 20 ετών της ηλικίας του γεύματα εμπλουτισμένα με προβιοτικά γαλακτοκομικά, το αποτέλεσμα θα είναι ένα ιδιαίτερα υγιές έντερο. Αλλά, όπως είναι κατανοητό, ένα προβιοτικό με γεύση φράουλα ή σε χάπι είναι ίσως πιο ελκυστικό για ένα παιδί, από ότι είναι ένα τυρί ή γιαούρτι με δυσάρεστη οσμή!

πηγή: cibum.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Μπύρα: Πώς Προστατεύει Τον Γυναικείο Εγκέφαλο Και Καρδιά
Αθηνά Δαβαρία

Καλοκαίρι και μπύρα πάνε μαζί... και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η Διαφήμιση Των 50's Που Έδειχνε Ένα Μωρό Να Καταναλώνει Μπύρα
mixanitouxronou.gr

Στην πραγματικότητα έπινε άλλο διαφημιστικό προϊόν που και σήμερα θα ήταν ανεπίτρεπτο για μωρά.

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι
cibum.gr

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το