English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με 13 μονάδες αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο ή λιγότερο από έξι ποτήρια μπύρας μεσαίας περιεκτικότητας ή λίγο πάνω από ένα μπουκάλι κρασί. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό BMC Medicine.

Ερευνητές από το UCL, διαπίστωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων με καρδιακή νόσο, εκείνοι που έπιναν έως 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν. Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έπιναν περισσότερα από 62 γραμμάρια δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν αλκοόλ.

Ενώ η κατανάλωση έως και 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα συσχετίστηκε με χαμηλότερους κινδύνους καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη μείωση κινδύνου ήταν στα 7 γρ. την ημέρα (21%) για τη θνησιμότητα όλων των αιτιών και στα 8 γρ. την ημέρα για καρδιαγγειακή θνησιμότητα (27%). Ο χαμηλότερες κίνδυνος για καρδιαγγειακό συμβάν ήταν στα 6 γρ. την ημέρα (50% χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπής καρδιακής προσβολής, στηθάγχης ή εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που δεν έπιναν).

Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης και θανάτου σε 48.423 ενήλικες με καρδιακή νόσο, εκ των οποίων οι μισοί ήταν από τη μελέτη Biobank, και άλλοι μισοί από 12 προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη μέση κατανάλωση αλκοόλ και στοιχεία σχετικά με επακόλουθες καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και στηθάγχη για μια περίοδο έως 20 ετών -ελήφθησαν επίσης στοιχεία από αρχεία υγείας, εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου.

Οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να υπερεκτιμούν τον μειωμένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και στηθάγχης για τους μέτριους πότες με καρδιακή νόσο. Αυτό οφείλεται στην υποεκπροσώπηση αυτών που έπιναν κάποτε πολύ και ενδέχεται να σταμάτησαν να πίνουν λόγω κακής υγείας και περιελήφθησαν στους μη πότες.

πηγή: zougla.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το