English Greek
11
Σαβ, Μάι
32 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί Όταν Πίνω Μπύρα Νιώθω Ότι Φουσκώνω;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά του καλοκαιριού.

Τους ζεστούς μήνες, η παγωμένη μπύρα προσφέρει απολαυστικές στιγμές. Κάποιες φορές, οι λάτρεις της μπύρας παραπονιούνται για ένα αίσθημα φουσκώματος, που συνοδεύει την κατανάλωσή της. Η δυσάρεστη αυτή αίσθηση οφείλεται κατά ένα βαθμό στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει η μπύρα.

Ωστόσο, αν το φούσκωμα ήταν αποκλειστικό δημιούργημα του διοξειδίου του άνθρακα, θα ήταν παροδικό και γρήγορα θα υποχωρούσε. Το γεγονός ότι η αίσθηση αυτή είναι παρατεταμένη, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα.

Η απάντηση είναι απλή. Η μπύρα σπάνια καταναλώνεται χωρίς τη συνοδεία φαγητού. Συνήθως τα φαγητά που επιλέγονται είναι ιδιαίτερα λιπαρά. Σουβλάκι, πίτσα, πατατάκια, λουκάνικα, κρέατα και τυριά είναι οι συνήθεις επιλογές που συνοδεύουν τη μπύρα. Τέτοιες επιλογές, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας των λιπαρών που περιέχουν, επιδεινώνουν το φούσκωμα που η ίδια η μπύρα προκαλεί.

Στο συνδυασμό λιπαρών τροφών και μπύρας, η δυσάρεστη αυτή αίσθηση διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται χρόνο για να διασπάσει τις πολύ λιπαρές τροφές.

Εκτός όμως από την ποιότητα των τροφών που επιλέγονται για να συνοδέψουν την παγωμένη σας μπύρα, αυτό στο οποίο πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή, είναι η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται, δεδομένου ότι η ποσότητα της μπύρας είναι η συνιστώμενη. Το ρητό «μέτρον άριστον» για άλλη μια φορά αποδεικνύεται σοφό. Όσο μικρότερη είναι η ποσότητα της τροφής που θα καταναλωθεί, τόσο λιγότερο δυσάρεστη θα είναι η αίσθηση του φουσκώματος που θα προκληθεί.

Εάν λοιπόν θέλετε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας παγωμένη μπύρα, χωρίς το δυσάρεστο «φούσκωμα», φροντίστε να έχετε μέτρο και ποιότητα στα συνοδευτικά που επιλέγετε και να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη κατανάλωση μπύρας.

πηγή: mednutrition.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις
Γιώργος Παπαϊωάννου

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Γιατί Πρέπει Να Το Σκεφτούμε Δυο Και Τρεις Φορές Προτού Παραγγείλουμε Βαρελίσια Μπύρα
huffingtonpost.gr

Ένας αόρατος κίνδυνος απειλεί να κάνει αυτή την ασύγκριτη απόλαυση αληθινό εφιάλτη.

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το