English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί Πρέπει Να Το Σκεφτούμε Δυο Και Τρεις Φορές Προτού Παραγγείλουμε Βαρελίσια Μπύρα

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ένας αόρατος κίνδυνος απειλεί να κάνει αυτή την ασύγκριτη απόλαυση αληθινό εφιάλτη.

Λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά όσο μια κρύα βαρελίσια μπύρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η μπύρα που ρέει από το βαρέλι, έχει πιο καθαρή και φρέσκια γεύση από τις αντίστοιχες εμφιαλωμένες ή αυτές στο κουτάκι.

Ωστόσο, η ποιότητα της βαρελίσιας μπύρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μπαρ που συχνάζουμε, καθώς αν οι διανεμητές μπύρας (τα γνωστά μηχανήματα με το βρυσάκι) δεν έχουν καθαριστεί σωστά, μπορεί να καταστρέψουν ακόμη και την πιο εκλεκτή γεύση, κάνοντάς την όξινη και δυσάρεστη. Πέρα όμως από τη γεύση της μπύρας, ένα βρώμικο σωληνάκι θέτει σε κίνδυνο και την υγεία μας.

Ένα μπαρ οφείλει να καθαρίζει τακτικά τον διανεμητή μπύρας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Άλλωστε, ο διανεμητής δεν χρησιμεύει απλώς ως «αγωγός» της μπύρας, αλλά και ως συντηρητής. Γιατί; Διότι η μπύρα προτού σερβιριστεί στο ποτήρι μας μπορεί να έχει μείνει ώρες ή ακόμα και μέρες μέσα στο σωληνάκι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και το παραμικρό βακτήριο, έχει άφθονο χρόνο στη διάθεσή του για να πολλαπλασιαστεί, σε βαθμό που ούτε μπορούμε να φανταστούμε.

Μόνο ένα εσωτερικά καθαρισμένο και καλοσυντηρημένο σύστημα διανομής διατηρεί τη φρέσκια και αρωματική γεύση της μπύρας.

serve beer

Πώς οι βρώμικοι διανεμητές επηρεάζουν τη βαρελίσια μπύρα
Όσοι γνωρίζουμε από μπύρες και παραγγέλνουμε το αγαπημένο ποτό σε διάφορα μπαρ, πιθανότατα θα αντιληφθούμε από την πρώτη γουλιά τη γεύση που προέρχεται από μια κακοσυντηρημένη μηχανή.

Η γεύση από έναν βρώμικο διανεμητή είναι σαφώς αλλοιωμένη και ένας «έμπειρος πότης» το καταλαβαίνει. Όμως, πολλοί καταναλώνουμε εν αγνοία μας τη χαλασμένη εκδοχή μιας μπύρας. Ίσως επειδή δεν έχουμε πιει ποτέ τη συγκεκριμένη μπύρα που προσφέρει το τάδε άγνωστο μπαρ σε κάποιο άλλο μαγαζί και δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης.

Ωστόσο, αν τα μηχανήματα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, τα βακτήρια που έχουν αναπαραχθεί εκεί μέσα δημιουργούν μια πιο όξινη γεύση που μοιάζει με ξύδι. Επιπλέον, μια χαλασμένη μπύρα είναι άοσμη και δεν διατηρεί τα αρώματα της βύνης και του λυκίσκου.

Πέρα από το ότι δεν είναι καθόλου απολαυστικό, το να πίνουμε μπύρα από μολυσμένα σωληνάκια όπου έχουν συσσωρευτεί βακτήρια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας προκαλέσει διάρροια, πονοκεφάλους και ναυτία.

Τα πιο κοινά βακτήρια που κατοικούν στους διανεμητές μπύρας είναι τα Pediococcus, Lactobacillus, Obesumbacterium, Pectinatus και Zymomonas. Και καθώς τα περισσότερα συστήματα μπύρας είναι κατασκευασμένα με σωλήνες βινυλίου, οι οποίοι δεν έχουν λείες εσωτερικές επιφάνειες, τα βακτήρια προσκολλώνται εκεί και δημιουργούν μια γλοιώδη μολυσματική στρώση μέσα στα σωληνάρια.

πηγή: huffingtonpost.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το