English Greek
14
Τρι, Μάι
26 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μελέτη Βρίσκει Υψηλότερη Σε Περιεκτικότητα Σιδήρου Τη Μαύρη Μπύρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ στην Ισπανία ανέλυσε 40 μάρκες μπύρας, ανακαλύπτοντας ότι η μαύρη μπύρα έχει περισσότερο ελεύθερο σίδηρο απ' ότι οι άλλες.

Ο σίδηρος είναι ουσιαστικό στοιχείο για την ανθρώπινη διατροφή, αλλά επίσης βοηθά στην οξείδωση των οργανικών ενώσεων που δίνουν σ' αυτά τα ποτά σταθερότητα και γεύση.

Σύμφωνα με την ανάλυση που διενεργήθηκε σε 40 είδη μπύρας από 5 ηπείρους, οι σκουρόχρωμες μπύρες έχουν κατά μέσο όρο ελεύθερη περιεκτικότητα σε σίδηρο 121 ppb σε σύγκριση με τα 92 ppb της χλωμής μπύρας και 63 ppb στις μη αλκοολούχες.

"Αν και αυτές οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, οι διαφορές είναι εμφανείς και θα μπορούσαν να προκύπτουν από τη διαδικασία παραγωγής ή τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή", δήλωσε ο Carlos Blanco, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστήμιο.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Επιστήμης των Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο στη μαύρη μπύρα θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη βύνης και το λυκίσκου που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της.

Ωστόσο, η παραγωγή της χλωμής μπύρας περιλαμβάνει ένα στάδιο φιλτραρίσματος καθώς και οι μη αλκοολούχες μπύρες υποβάλλεται σε διαδικασίες εξάτμισης για να αφαιρεθεί το αλκοόλ. Αυτές οι λειτουργίες αφαιρούν τα ιόντα σιδήρου.

Η μελέτη εξέτασε 17 ισπανικές μπύρες και 23 από άλλες χώρες, με 28 χλωμές, 6 σκούρες και 6 μη αλκοολούχες. Οι μπύρες με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο ήταν οι σκούρες ισπανικές με 165 ppb καθώς και μια σκούρα μεξικάνικη με 130 ppb. Εκείνες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα σιδήρου ήταν από την Ολλανδία και την Ιρλανδία με 41 ppb και 47 ppb, αντίστοιχα.

Η μέτρηση του σιδήρου και άλλων μετάλλων στην μπύρα δεν είναι σημαντική μόνο επειδή έχει ουσιαστική σημασία για την ανθρώπινη διατροφή, αλλά και λόγω της σπουδαιότητάς τους στη διαδικασία της ζυθοποιίας. Τα επίπεδα των μετάλλων στη μπύρα μπορούν να καθορίσουν τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, τη σταθερότητα και την ποιότητα.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Ποια Είδη Μπύρας Συμβάλλουν Στην Πρόληψη Της Άνοιας
onmed.gr

Οι μπύρες με πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το