English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Το αλκοόλ μας ζεσταίνει. Αν ρωτήσεις τους περισσότερους αυτό θα σου πουν. Είναι, όμως, αλήθεια. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στην ουσία αυτό που κερδίζετε όταν πίνετε αλκοόλ ενώ έχει κρύο είναι να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να πάθετε υποθερμία.

Πέφτει η θερμοκρασία
Αυτό συμβαίνει γιατί όταν πίνετε πέφτει η θερμοκρασία του σώματος. Ο λόγος που αισθάνεστε να ζεσταίνεστε ενώ πίνετε είναι γιατί το αλκοόλ διαστέλλει τα αγγεία σας αρχικά και το αίμα κυκλοφορεί πιο κοντά στο δέρμα σας απομακρύνοντας το από το εσωτερικό του σώματός σας.

Το αίμα βρίσκεται κοντά στα εσωτερικά όργανά σας όταν κάνει κρύο για να τα διατηρεί ζεστά.

alcohol to warm up

Το αλκοόλ αυξάνοντας τη ροή του αίματος, την φέρνει προς το δέρμα και έτσι έχετε μια προσωρινή ψευδαίσθηση που έχετε ότι ζεσταίνεστε ουσιαστικά σας εξασφαλίζει ότι δυσκολεύετε το σώμα σας να διατηρηθεί πραγματικά ζεστό.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Στρατιωτικό Ερευνητικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής (ΑRΙΕΜ) των ΗΠΑ, έδειξε πως το αλκοόλ αμβλύνει και την ικανότητα του ρίγους.

Σημειώνεται ότι τα ρίγη αποτελούν τον τρόπο που έχει το σώμα για να παράγει θερμότητα.

Άλλη μελέτη έχει δείξει τέλος, ότι αρκεί ένα ποτό για να προσπαθήσει ο οργανισμός να αντισταθμίσει την αίσθηση ζεστασιάς που προκαλεί η αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα διεγείροντας την εφίδρωση.

Με την εφίδρωση όμως ελαττώνεται η σωματική θερμοκρασία, κάτι που παρατηρείται και όταν ο άνθρωπος έχει πυρετό. Μετά από εφίδρωση δηλαδή πέφτει η θερμοκρασία του σώματος.

πηγή: runnfun.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Η Διαφήμιση Των 50's Που Έδειχνε Ένα Μωρό Να Καταναλώνει Μπύρα
mixanitouxronou.gr

Στην πραγματικότητα έπινε άλλο διαφημιστικό προϊόν που και σήμερα θα ήταν ανεπίτρεπτο για μωρά.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το