English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Όσοι λατρεύουν την μπύρα αλλά δεν βλέπουν την ώρα να απαλλαγούν από την «μπυροκοιλιά» χωρίς να κόψουν το αγαπημένο τους ποτό τώρα έχουν τη λύση. Τους την προσφέρουν ερευνητές από την Αυστραλία, οι οποίοι ανακάλυψαν το συνοδευτικό της μπύρας που αδυνατίζει.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της δρος Amanda Grech του University of Sydney, αν παράλληλα με την κατανάλωση της μπύρας τρώει κάποιος ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνει από το ποτό, θα χάσει κιλά. Εξηγούν ότι είναι γνωστό πως η μπύρα αυξάνει την όρεξη και παράλληλα παχαίνει κυρίως στην κοιλιά, καθώς είναι πλούσια σε άμυλο. Ωστόσο τα σνακ που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες προσφέρουν αίσθηση χόρτασης, με αποτέλεσμα να τρώει κανείς λιγότερο, χάνοντας κιλά και ειδικότερα τη λεγόμενη «μπυροκοιλιά».

beer and nuts

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα μελετώντας 9.341 εθελοντές που έπιναν αλκοολούχα ποτά, κυρίως μπύρα. Όσοι έτρωγαν πλούσια σε πρωτεΐνες σνακ, όπως οι ξηροί καρποί, συνολικά έτρωγαν λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα σε σχέση με όσους συνόδευαν την μπύρα με παχυντικά ή ανθυγιεινά σνακ, όπως πατατάκια, αλλαντικά και λουκάνικα.

Ειδικότερα η ομάδα με τους ξηρούς καρπούς λάμβανε καθημερινά 1.749 θερμίδες, συμπεριλαμβανομένων των θερμίδων της μπύρας. Είναι 577 θερμίδες λιγότερες από όσες χρειάζεται κανείς για να διατηρήσει το βάρος του. Αντίθετα, αυτοί που προτιμούσαν τα ανθυγιεινά σνακ λάμβαναν συνολικά 3.051 θερμίδες, 813 περισσότερες από όσες απαιτούνται για να παραμείνουν στο ίδιο βάρος.

πηγή: newsbreak.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το