English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 4.000 ανθρώπους για 25 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον μισού ποτηριού κρασιού την εβδομάδα, προκαλεί πρόωρη γήρανση του κυκλοφορικού συστήματος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλκοόλ ενεργοποιεί ένζυμα που επηρεάζουν αρνητικά τον βαθμό ελαστικότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών, μειώνοντας την αγωγιμότητά τους και εμποδίζοντας τη ροή του αίματος.

heart beer

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο γρήγορα τα τεχνητά παλμικά κύματα ταξίδευαν μέσα από τις κύριες αρτηρίες στο λαιμό και τους μηρούς των εθελοντών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ταχύτητα, τόσο πιο σκληρές είναι οι αρτηρίες. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τα δεδομένα για το επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ των εθελοντών.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και 300 γραμμάρια μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές πώς ακριβώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία των αρτηριών. Ειδικά αφού προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει κάποιο όφελος από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά ενεργοποιούν ένζυμα που προκαλούν τη δημιουργία κολλαγόνου. Και αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στη διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

πηγή: kipos.firenews.video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το