English Greek
03
Παρ, Μάι
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Μεγαλύτεροι Παραγωγοί Μπύρας Στην ΕΕ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το 2020, η συνολική παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ήταν ισοδύναμη με περίπου 74 λίτρα ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι ο κορυφαίος παραγωγός μεταξύ των κρατών-μελών στην ΕΕ, με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) το 2020.

Ακολουθούν η Πολωνία με 3,8 δισεκ. λίτρα (12% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισεκ. λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισεκ. λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισεκ. λίτρα, ή 7%), η Τσεχία (1,8 δισεκ. λίτρα, ή 6%) και η Ρουμανία (1,7 δισεκ. λίτρα ή 5%).

Το 2020 στην ΕΕ παρήχθησαν συνολικά σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ και 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπύρας στην ΕΕ το 2020 ήταν η Ολλανδία, με εξαγωγές 1,9 δισεκ. λίτρα μπύρας που περιέχουν αλκοόλ, αντιπροσωπεύοντας το 21% των συνολικών εξαγωγών μπύρας της ΕΕ (εντός και εκτός ΕΕ).

Ακολουθεί το Βέλγιο με εξαγωγές 1,7 δισεκ. λίτρα μπύρας (19%) και η Γερμανία (1,5 δισεκ. λίτρα ή 17%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Τσεχία (0,5 δισεκ. λίτρα ή 6%). Οι κύριοι προορισμοί για εξαγωγές μπύρας σε χώρες εκτός ΕΕ ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (895 εκατομμύρια λίτρα ή το 22% των συνολικών εξαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (881 εκατομμύρια λίτρα ή 21%).

Τις μεγαλύτερες εισαγωγές καταγράφει στην ΕΕ η βρετανική μπύρα (268 εκατομμύρια λίτρα ή το 51% όλων των εισαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και η μεξικάνικη μπύρα (95 εκατομμύρια λίτρα, ή 18% αντίστοιχα).

Στην Ελλάδα η παραγωγή αυξήθηκε πέρυσι κατά 3% στα 411 εκατ. λίτρα.

πηγή: typos-i.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jester King / Weldwerks - Rex Machina
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Weldwerks Brewing Co., κυκλοφορεί η Jester King Brewery.

Tröegs - #433
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

BrewDog x Iron Maiden
Γιώργος Ιορδανίδης

Τη συνεργασία τους, για την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας, ανακοίνωσαν BrewDog και Iron Maiden.

Βρετανία: Οι Παμπ Ζητούν Να «Παγώσει» Ο Φόρος Στην Μπύρα Ενόψει Των Χριστουγέννων
protothema.gr

«Χρειαζόμαστε να επανέλθει το 'πάγωμα' το φόρου στην μπύρα προκειμένου να περιοριστεί η πίεση του κόστους στις παμπ και τα ζυθοποιεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βρετανική Ένωση Ζύθου και Παμπ (BBPA).

Equilibrium - dHop 28
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Αγορά Μπύρας: Απώλειες 25% Στα Έσοδα Το 2020
eleftherostypos.gr

«Hangover» έχει προκαλέσει στην αγορά μπύρας η πανδημία του κορονοϊού, καθώς από τη μια το παρατεταμένο λουκέτο στην εστίαση βύθισε τα έσοδα του κλάδου κατά 25% το 2020, ενώ από την άλλη η μεταφορά της κατανάλωσης στο σπίτι έχει αυξήσει τις πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το