English Greek
02
Πεμ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Πόλεις Με Την Πιο Φτηνή Μπύρα Στον Κόσμο

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ως πού θα έφτανε κανείς για λίγη μπύρα σε καιρούς ακρίβειας.

Όσο κι αν μας αρέσει το κρασί, το βερμούτ ή τα αναψυκτικά, η μπύρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στην Ισπανία κάθε κάτοικος καταναλώνει 417 μπύρες ετησίως, αριθμό που ξεπέρασε μόνο η Τσεχική Δημοκρατία.

Στην λίστα ταξινόμησης της Wall Street Journal, που συγκεντρώνει τις τιμές της μπύρας ανά πόλεις σε όλο τον κόσμο, καμία ελληνική πόλη δεν προκρίθηκε για τις χαμηλές τιμές της στον πολυπόθητο ζύθο (τουλάχιστον στα μπαρ).

Οι πόλεις του κόσμου κατατάσσονται σε διαφορετικές θέσεις με κριτήρια την τιμή της μπύρας στο σούπερ μάρκετ (εκεί βρίσκουμε την Αθήνα στην πρώτη εικοσάδα!) ή την τιμή της μπύρας στο μπαρ. Στην Αθήνα ο μέσος κάτοικος πίνει 53 λίτρα μπύρας ετησίως, με τιμή 84 λεπτά ανά μπύρα στο σούπερ μάρκετ και 6,3 ευρώ στο μπαρ.

cheap beer countries

Μπορεί για να βρούμε τις οικονομικότερες μπύρες να ταξιδέψουμε αναγκαστικά εκτός συνόρων, αλλά η πιο κοντινή επιλογή μας βρίσκεται στην Ευρώπη. Η Ισπανία ξεχωρίζει με τέσσερις πόλεις της εντός της λίστας που αφορά την τιμή στο σούπερ μάρκετ.

Στην κατάταξη ηγείται η Σεβίλλη με μέση τιμή περίπου 48 λεπτά για ένα μπουκάλι 300ml. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μάλαγα με μέση τιμή περίπου 58 λεπτά και ακολουθεί η Βαρκελώνη με περίπου 63 λεπτά του ευρώ ανά μπύρα. Τέλος, στη δωδέκατη θέση βρίσκεται η Μαδρίτη, με μέση τιμή σούπερ μάρκετ τα 81 λεπτά.

Η λίστα με τις 15 φθηνότερες μπύρες σούπερ μάρκετ συμπληρώνεται από τις ακόλουθες πόλεις: Βελιγράδι (Σερβία), Μανίλα (Φιλιππίνες), Κρακοβία (Πολωνία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βαρσοβία (Πολωνία), Βερολίνο (Γερμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Αθήνα (Ελλάδα) και Λισαβόνα (Πορτογαλία).

Στα μπαρ το σκηνικό αλλάζει, με τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) να ηγείται αυτής της κατάταξης με μέση τιμή 2,04 ευρώ. Από την άλλη, εδώ η Βαρκελώνη είναι η 16η πιο ακριβή πόλη, όπου μία μπύρα σε μπαρ κοστίζει κατά μέσο όρο 6,48 ευρώ.

Άλλα 14 μέρη στον κόσμο για να πιούμε φθηνή μπύρα σε ένα μπαρ είναι το Δελχί (Ινδία), το Κίεβο (Ουκρανία), το Χο Τσι Μινχ (Βιετνάμ), η Κρακοβία (Πολωνία), η Ασουνσιόν (Παραγουάη), το Μπαλί (Ινδονησία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Κάιρο (Αίγυπτος), Βελιγράδι (Σερβία), Σόφια (Βουλγαρία), Σαντιάγο (Χιλή) και Μάλαγα (Ισπανία).

πηγή: huffingtonpost.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

AleSmith - Party Tricks: Cheap Trick Edition
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Party Tricks", προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος των  Cheap Trick, κυκλοφορεί η AleSmith Brewing Co.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Υιοθετεί Νέα, Πιο Φιλικά Προς Το Περιβάλλον Βαρέλια
fortunegreece.com

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης «Μαζί προς το Μηδέν».

Thornbridge - Quiet Storm Amarillo / Cortado / Pardus Sticky Toffee Pudding / Hadern
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Beachwood - Mocha Machine Picoso
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Beachwood Brewing.

Ντέγιαν Μπέκο Στην «Κ»: Επενδύσεις 20 Εκατ. Ευρώ Στην Ελλάδα Μέσα Στη Διετία
Δήμητρα Μανιφάβα

Οι στόχοι και τα νέα σχέδια της θυγατρικής του ομίλου Carlsberg.

Uiltje - Brewersjuice, Brewersjuice, Brewersjuice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το