English Greek
02
Πεμ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρες Bud Και Corona: Παράγονται Από Εργοστάσια Που Λειτουργούν Με 100% Ανανεώσιμη Ηλεκτρική Ενέργεια

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Ηλιακό Πάρκο στο Pinos Puente θα παράγει ετησίως περίπου 260 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας.

Φανταζόσαστε ποτέ ότι η αγαπημένη σας μπύρα θα μπορούσε να παραχθεί μέσω του ήλιου; Κι όμως κάποια εργοστάσια που παράγουν ορισμένα από τα πιο γνωστά brands μπύρας στον κόσμο λειτουργούν με ενέργεια κατά 100% προερχόμενη από ΑΠΕ.

Το Ηλιακό Πάρκο της Verbund στο Pinos Puente, κοντά στη Γρανάδα της Ισπανίας, αποτελεί παράδειγμα για μια κοινή και βιώσιμη πορεία προς το μέλλον.

Μαζί με την AB InBev, τόσο η BayWa r.e. όσο και η Verbund, τρεις κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια Εικονική Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (VPPA) με σκοπό την ενεργειακή μετάβαση.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 το Ηλιακό Πάρκο της Verbund στο Pinos Puente εγκαινιάστηκε πανηγυρικά από τις τρεις εταιρείες, με την παρουσία τοπικών και διεθνών φορέων και προσκεκλημένων.

verbund

Σε μια έκταση 1.610 στρεμμάτων, το Ηλιακό Πάρκο στο Pinos Puente θα παράγει ετησίως περίπου 260 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικών εκπομπών, με προγραμματισμένη συνολική ισχύ 147.6 μεγαβάτ αιχμής (MWp).

Μέσω της δεκαετούς συμφωνίας VPPA μεταξύ της ΑΒ InBev και της BayWar r.e., το ηλιακό πάρκο αποτελεί μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές εταιρικές συμφωνίες ηλιακής ενέργειας στην ιστορία.

Έτσι, η ζυθοποιία εμπορικών σημάτων όπως η Budweiser, η Corona και η Stella Artois, θα τροφοδοτείται με 250 γιγαβατώρες (GWh) ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, οι οποίες θα προέρχονται από το ηλιακό πάρκο της Verbund, καθώς και από ένα δεύτερο πάρκο που αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια επαρκεί για να παρασκευαστούν πάνω από 10 δισεκατομμύρια μπύρες ετησίως ή για να μπορέσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνει το γύρο ολόκληρης της Ευρώπης 1,2 εκατομμύρια φορές.

Η συμφωνία, η οποία επιτρέπει στις μπύρες της AB InBev στη Δυτική Ευρώπη να παρασκευάζονται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, καλύπτει 14 από τα ζυθοποιεία της εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Budweiser.

Θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του στόχου Κλιματικής Δράσης της ζυθοποιίας για το 2025, όπως και στη φιλοδοξία αυτής να επιτύχει μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της μέχρι το 2040.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stu Mostów - Bumblebee Lullaby / ART+59 Modern Silly Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Stu Mostów.

Beer Zombies - Hopshow 2
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing Co.

Mikerphone - Lovely Rita
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikerphone Brewing.

KCBC - Conehead The Beerbarian / Savage Crush / Fashion Police
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Heavy Seas / Outer Banks Boil - Boil Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Outer Banks Boil Co., κυκλοφορεί η Heavy Seas Beer.

Premier League: Επιστρέφει Το Αλκοόλ Στις Εξέδρες Για Πρώτη Φορά Έπειτα Από 37 Χρόνια
Μαρία Κουβέλη

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Αγγλία θα έχουν τη δυνατότητα να πίνουν αλκοόλ ενώ παρακολουθούν αγώνες για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια, σύμφωνα με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το