English Greek
30
Τρι, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πληθωρισμός «Πλήττει» Και Τη Μπύρα - Βουτιά 10% Για Τη Μετοχή Της Heineken

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης.

«Κακά μαντάτα» έρχονται για τον κλάδο της ζυθοποιίας, καθώς η Heineken βλέπει ολοένα και περισσότερα σημάδια εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης, λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες πιέζουν το πορτοφόλι των πολιτών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι όγκοι πωλήσεων, παρότι αυξήθηκαν κατά 8,9% στο γ' τρίμηνο, κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων (+11,8%), κάτι το οποίο προκάλεσε απογοήτευση στους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή η υστέρηση οφείλεται στο αυξημένο κόστος και στις υψηλότερες τιμές, οι οποίες βάζουν «φρένο» στην κατανάλωση των πελατών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, υποχώρησε έως και 10%, στη χειρότερη ημερήσια μεταβολή από το 2003. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι απώλειες περιορίζονται στο -8%.

«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους λόγους για να είμαστε επιφυλακτικοί επί των μακροπρόθεσμων προοπτικών. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και ορισμένα σημάδια αποκλιμάκωσης της ζήτησης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας, Ντολφ φαν δεν Μπρινκ.

Όλες οι ζυθοποιίες, σε μια προσπάθεια διατήρησης των περιθωρίων κέρδους, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια του 2022, μετακυλώντας στον καταναλωτή ένα μέρος του αυξημένου κόστους παραγωγής. Ωστόσο, οι πελάτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ' αυτές τις ανατιμήσεις, ενόσω ο πληθωρισμός σαρώνει σχεδόν τα... πάντα.

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί (από τα τέλη του Σεπτεμβρίου) σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση εξακολουθεί να προσμένει μια ήπια διεύρυνση του τζίρου κατά τη διάρκεια του 2022, χάρη κυρίως στη μετα-πανδημική ανάπτυξη της Ασίας.

Ας σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά αντιπροσωπεύει άνω του 40% των ετήσιων εσόδων της ολλανδικής εταιρείας.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ Υπογράφει Τη Νέα Διαφήμιση Της Μπύρας Anheuser-Busch (Βίντεο)
Χρήστος Μπακατσέλος

Η διαφήμιση θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της αυτή την Κυριακή στο Super Bowl.

Surly - Invisible Rays
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Salopian / Thornbridge - Autofiction
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Thornbridge Brewery, κυκλοφόρησε η Salopian Brewery.

Επίσημη Επιβεβαίωση: Το Oktoberfest Θα Πραγματοποιηθεί Φέτος
Αλίκη Μαχαίρα

Η ανέγερση των σκηνών στην Theresienwiese του Μονάχου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά συνέχεια ακούγονται φωνές που αμφισβητούν το φετινό Oktoberfest λόγω της πανδημίας. Υπήρξε λοιπόν μια σαφής ανακοίνωση σχετικά με αυτό την Τρίτη.

«Πόλεμος» Στην Ταϊλάνδη Για Μια... Μπύρα, Μετά Την Άρση Των Μέτρων! (Βίντεο)
alphapatras.gr

Άρθηκαν τα μέτρα απαγόρευσης αλκοόλ στην Ταϊλάνδη και εκατοντάδες πλημμύρησαν τα σούπερ μάρκετ ώστε να πάρουν μια μπύρα.

Dunham - Zibeline
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brasserie Dunham.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το