English Greek
06
Δευ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εις Υγείαν

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το τσούγκρισμα των ποτηριών που συνηθίζεται σε διάφορες συνεστιάσεις, ενώνει συμβολικά τα ποτήρια των συνδαιτυμόνων σε ένα κοινό.

Πηγαίνοντας πολύ πίσω στην αρχαία ιστορία, ανακαλύπτουμε ότι οι ρίζες αυτής της συνήθειας πηγάζουν από τους Σουμέριους (3.000 π.Χ.) όταν ακόμα έπιναν τη μπύρα τους με καλαμάκι από κοινό δοχείο, όπως αναπαρίσταται σε αρχαία ευρήματα.

Ο τρόπος πόσης της μπύρας είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα σε σημείο να πάρει τη μορφή τελετουργίας.

Έτσι λοιπόν διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας, όπου πλέον παραπέμπει, έχοντας υποστεί μια μικρή αλλοίωση, στον αρχαίο αυτό τρόπο πόσης της μπύρας. Οι προπόσεις και οι ευχές που ανταλλάσουμε πίνοντας, είναι τα απομεινάρια εκείνης της εποχής.

Η μπύρα είναι ένα ποτό που μοιραζόμαστε με φίλους και που ενώνει τους ανθρώπους από τις αρχές ακόμα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εις υγείαν λοιπόν.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το