English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μήπως τελικά μπορείτε να την καταναλώσετε; Έχει τελικά η μπύρα ημερομηνία λήξης; Μπορούμε να την πιούμε μετά το πέρας αυτής;

Έχετε μια λαχτάρα για μπύρα και η μόνη που σας έχει μείνει στο ψυγείο είναι μία που βάλατε εκεί πριν -δεν θυμάστε πόσο- καιρό; Τί κάνετε; Την πετάτε στον κάλαθο των απορριμμάτων και κατευθύνεστε προς το πλησιέστερο περίπτερο για να βρείτε μια καινούρια;

Η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι ή στο κουτάκι της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπύρα έχει το μέγιστο της γεύσης της. Επομένως, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώσετε μια μπύρα και μετά την ημερομηνία αυτή, απλώς ενδέχεται να μην έχει την ίδια γεύση που ξέρετε και αγαπάτε! Κι αυτό γιατί όλα τα μπουκάλια και τα κουτάκια μπύρας έχουν κάποιο ποσοστό αέρα μέσα τους, που καθώς παλαιώνει, οξειδώνεται, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και το σώμα της μπύρας.

beer expire date

Γιατί χαλάει η μπύρα;
Η οξείδωση και η ηλιοφάνεια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να κάνουν μια μπύρα να χαλάσει. Οπότε δεν είναι καλή ιδέα να συντηρείτε τις μπύρες στο ντουλάπι σας, ειδικά το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Γι' αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε να κρατήσει για περισσότερο είναι να τη βάλετε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μέχρι δύο με τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της.

Αντίθετα, αν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, κρατάει το πολύ μέχρι έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

πηγή: pentapostagma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το