English Greek
18
Πεμ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επανάσταση Στα Καύσιμα: Η Βενζίνη Νέου Τύπου Θα Φτιάχνεται Από... Μπύρα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Χάρη στη συνεργασία μεταξύ ζυθοποιίας και εταιρείας βιοκαυσίμων με έδρα τις Βρυξέλλες, το αλκοόλ που αφαιρέθηκε στη διαδικασία δημιουργίας μπύρας χρησιμοποιείται τώρα για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

beer fuel

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Ωστόσο, κάτι που μάλλον ξέρετε ήδη, υπάρχει σχέση μεταξύ των καυσίμων και του αλκοόλ, καθώς η αμόλυβδη 95 E10 αποτελείται από 10% αιθανόλη, όπως υποδεικνύουν και τα διακριτικά της. Μερίδιο που αυξάνεται στο 85% για το Ε85. Και η αιθανόλη, λοιπόν, είναι απλώς το αλκοόλ.

Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε τις τιμές καυσίμων; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται στο Βέλγιο. Οι ντόπιοι ζυθοποιοί είχαν μια ιδιοφυή ιδέα που δεν ήταν άλλη από το να χρησιμοποιήσουν το αλκοόλ της μπύρα τους για να δημιουργήσουν καύσιμα.

Πράγματι, μία μεγάλη εταιρεία στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, η AB InBev βλέπει ότι τα μη αλκοολούχα ποτά της γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% των πωλήσεών της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Βέβαια, δεν τίθεται θέμα απόρριψης του αλκοόλ που δεν χρησιμοποιείται για αυτά τα ποτά. Και αυτό γιατί από 85 κουτάκια ποτών, η εταιρεία καταφέρνει να ανακτήσει ένα λίτρο. Το αλκοόλ στη συνέχεια αποστέλλεται σε ένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων που βρίσκεται στη Γάνδη, προκειμένου να μετατραπεί σε αιθανόλη.

Ο πρόεδρος της Alcogroup, της εταιρείας παραγωγής βιοκαυσίμων στη Γάνδη, χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία αναφέροντας ότι "Από τη μια πλευρά, έχουμε καταναλωτές που μπορούν πλέον να πίνουν περισσότερη μπύρα και μετά να οδηγούν, και από την άλλη το αφαιρούμενο από τα ποτά αλκοόλ να επαναχρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην χώρας μας".

πηγή: carandmotor.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anheuser-Busch InBev: Μειώθηκαν Τα Κέρδη Στο Τρίμηνο
capital.gr

Η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως, ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη καθώς αυξήθηκε το κόστος και παρά το ότι τα έσοδα β' τριμήνου διαμορφώθηκαν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η Μπύρα Carlsberg Με Την Πρώτη Της Τηλεοπτική Καμπάνια Στην Ελληνική Αγορά
thetoc.gr

Η αυθεντική Δανέζικη Pilsner μας "μυεί" στην έμφυτη ανθρώπινη περιέργεια, που ανέκαθεν ήταν κινητήρια δύναμη!

Siren - Jouska / Suspended In Strata / Recurring Theme
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Uiltje / De Molen - Hop & Drop
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Brouwerij De Molen, κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Dogfish Head - Fresa Menta
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Dogfish Head Miami.

Επιστήμονες Βρήκαν Μπουκάλι Μπύρας Στο Βυθό Της Θάλασσας: Το Ανησυχητικό Εύρημα Που Αποδεικνύει Τα Ανθρώπινα Λάθη
gazzetta.gr

Μια ανακάλυψη που είχε γίνει το 2022 έχει επανέλθει στην επικαιρότητα μετά από διαδικτυακή συζήτηση που έγινε στο Reddit.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το