English Greek
09
Σαβ, Μάι
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Ζυθοποιίες Μπορεί Να Είναι Ο Αναπάντεχος Νικητής Στον Πόλεμο Των Δασμών

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 200% στο αλκοόλ από την Ευρώπη θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για τους παραγωγούς ποτών στην ήπειρο, αλλά θα μπορούσε να έχει έναν απίθανο δικαιούχο - την αγωνιζόμενη βιομηχανία μπύρας.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι μπορεί να βάλει στο στόχαστρο κρασί, σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα ποτά από τη Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά έθνη, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στην επαναφορά ενός φόρου εισαγωγής στο αμερικανικό ουίσκι ως απάντηση σε προηγούμενους δασμούς του Τραμπ.

Ένας τέτοιος φόρος, εάν τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσε να «εξαφανίσει κυριολεκτικά» όλα τα παγκόσμια κέρδη για ορισμένους ευρωπαίους παραγωγούς ποτών, δήλωσε την Παρασκευή ο Trevor Stirling, διευθύνων σύμβουλος και αναλυτής ευρωπαϊκών ποτών στην Bernstein.

«Αν το πάρετε τοις μετρητοίς, για ορισμένους από τους παραγωγούς, θα μπορούσε κυριολεκτικά να εξαλείψει όλα τα παγκόσμια κέρδη τους», δήλωσε ο Stirling στην εκπομπή "Squawk Box Europe" του CNBC.

Παρ' όλα αυτά, η πρόταση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει καλά νέα για την ήδη εξαιρετικά τοπική βιομηχανία μπύρας, η οποία δέχεται πιέσεις τα τελευταία τρίμηνα εν μέσω μειωμένων πωλήσεων και μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών.

«Η μπύρα απλώς δεν βρίσκεται στο στόχαστρο αυτού του γεγονότος. Η μπύρα μοιάζει με νησί σταθερότητας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Stirling στο "Squawk Box Europe".

Η AB InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, στην οποία ανήκουν εμπορικά σήματα όπως η Budweiser, η Corona και η Stella Artois, δήλωσε στο CNBC τον περασμένο μήνα ότι βλέπει περιορισμένες επιπτώσεις από τους δασμούς λόγω των υψηλών επιπέδων εγχώριας παραγωγής της.

Στο ίδιο κλίμα, ο CEO της Heineken Dolf van den Brink, περιέγραψε τους προτεινόμενους δασμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δασμών στο αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στα κουτιά μπύρας, ως «σχετικά διαχειρίσιμους».

πηγή: cnn.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Epic - Joose Party
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Indeex: Από Τον Βόλο Στη Γερμανία Με Προϊόν Για Smart Ζυθοποιίες
Άννη Καρολίδου

Για την Brau Beviale της Νυρεμβέργης, ετοιμάζεται η «Indeex», η Bολιώτικη startup, που πρόσφατα σήκωσε ένα νέο γύρο venture capital χρηματοδότησης, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, που εστιάζει στο industrial intelligence, επιδιώκει συνεργασίες με κατασκευαστές εξοπλισμού ζυθοποιίας, ενώ ήδη σχεδιάζει επέκταση σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, με το ‘indeex platform', να κάνει ήδη καριέρα στην ελληνική βιομηχανία ποτών.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. Στηρίζει Ενεργά Για Δεκαετίες Την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Και Το Perrotis College
businessnews.gr

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2024, ο κύριος Χρήστος Δημτσούδης, Ζυθοποιός και Μέλος του ΔΣ της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, παρευρέθηκε στην αποφοίτηση του Κολεγίου και βράβευσε την σπουδάστρια του, Ελεάννα Καλίτζα.

Ο Όμιλος Photos Photiades Επενδύει Στη Siris Microbrewery
capital.gr

Ο Όμιλος Photos Photiades ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Siris Microbrewery έχοντας ως στόχο να ενδυναμώσει τη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα, καθώς και να διευρύνει τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές.

Jester King - Coolship Bloodbath
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Δημήτρης Πολιτόπουλος: Ο Game Changer Του Ελληνικού Επιχειρείν
Χρήστος Στρατηγάκης

Ένα πρόσωπο του ελληνικού επιχειρείν που κατάφερε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι ο Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Άλλα Άρθρα