English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απολογισμός: Χαμηλά Νούμερα Χωρίς Ρεκόρ Στο Oktoberfest 2022

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενώ οι σκηνές εξακολουθούν να γιορτάζουν και τα παιχνίδια να λειτουργούν, ο απολογισμός είναι πλέον διαθέσιμος. Μπύρα, επισκέπτες, έσοδα - τα προηγούμενα ρεκόρ χάθηκαν. Ωστόσο, η διεύθυνση του φεστιβάλ δεν είναι δυσαρεστημένη.

Οικονομικές ανησυχίες, ενεργειακή κρίση, Corona - και μετά συνεχής βροχή: Το Oktoberfest δεν διεξήχθη φέτος υπό τους καλύτερους οιωνούς. Αυτό αντανακλάται στα στοιχεία. Είναι αλήθεια ότι ήρθαν εκατομμύρια άνθρωποι και οι σκηνές μπύρας ήταν γεμάτες.

Ωστόσο, μετά από δύο ακυρώσεις που σχετίζονταν με την Covid-19 τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχαν ρεκόρ για να αναφερθούν.

Η διοίκηση του φεστιβάλ έχει πλέον κάνει απολογισμό μαζί με την αστυνομία, την πυροσβεστική και την υπηρεσία ασθενοφόρων - και εναπόκειται στο αφεντικό του Wiesn, Clemens Baumgärtner, να ανακοινώσει τα τελικά στοιχεία.

5,7 εκατομμύρια επισκέπτες του Oktoberfest 2022 και 5,6 εκατομμύρια λίτρα μπύρας
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος της σημερινής ημέρας, 5,7 εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται να έχουν παρακολουθήσει τη φετινή Wiesn - μια σημαντική μείωση σε σύγκριση με το 2019, όταν ο αριθμός ήταν 6,3 εκατομμύρια.

Η διαφορά ήταν ακόμη πιο έντονη για την μπύρα: Ενώ πριν από τρία χρόνια είχαν πωληθεί συνολικά 7,3 εκατομμύρια Maß, αυτή τη φορά ήταν 5,6 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο "Oidn Wiesn" μειώθηκε επίσης πολύ απότομα - από 500.000 το 2019 σε 230.000 τώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των απόπειρων κλοπής Maßkrugs αυξήθηκε. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κατασχέσει περίπου 112.000 ποτήρια μέσα και γύρω από τις σκηνές.

Όσον αφορά το φαγητό, η τάση ήταν προς τα τοπικά, vegan, βιολογικά παραγόμενα και υψηλής ποιότητας πιάτα. Ή, όπως το έθεσε ο Baumgärtner με βραχνή φωνή: "Το χοιρινό ψητό ξεπερνά το Kasspatzen".

oktoberfest

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από πριν στο Oktoberfest
Από τη θετική πλευρά, ο Baumgärtner δήλωσε ότι "ένας απίστευτος αριθμός κατοίκων του Μονάχου" είχε έρθει στο Theresienwiese- ότι δεν υπήρξαν οι μαζικές ελλείψεις προσωπικού που φοβούνταν πολλοί- ότι τα ξενοδοχεία του Μονάχου είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά δεν ήταν υπερπλήρη- ότι όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να βρουν κατάλυμα στην ίδια την πόλη- και ότι η κατανάλωση ενέργειας και νερού ήταν σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι σε προηγούμενες γιορτές Oktoberfests - γεγονός που οφειλόταν αφενός στον χαμηλότερο αριθμό επισκεπτών και αφετέρου στις μη θερμαινόμενες μπυραρίες και στα μέτρα εξοικονόμησης κόστους.

Σημαντική αύξηση της συχνότητας εμφάνισης της Covid-19
Η Covid-19 δεν φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο για όσους ήρθαν στο φεστιβάλ. Ωστόσο, όπως αναμενόταν, η συχνότητα εμφάνισης αυξήθηκε σημαντικά.

Η Beatrix Zurek, υπεύθυνη για την υγεία της πόλης του Μονάχου, δήλωσε σε συνέντευξή της στο BR24: Δεν είναι μόνο οι αριθμοί των λοιμώξεων σημαντικοί - αλλά και το πώς φαίνονται τα πράγματα στα νοσοκομεία.

Οι αριθμοί στα νοσοκομεία εξακολουθούσαν να έχουν ανοδική πορεία, “αλλά όχι ακόμη με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται να ανησυχούμε”.

πηγή: grland.info

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pühaste - Melu
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Firestone - Psychedelic Arcade
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Panzer - Wheat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Panzer Brewery.

Ο Πιο Μεθυσμένος Κλέφτης Καταστημάτων Netto Της Γερμανίας
Κατερίνα Ηλιάδου

Το σακίδιό του ήταν τόσο γεμάτο όσο και ο ίδιος. Αλλά ένας 33χρονος άνδρας δεν ήθελε να πληρώσει για τα δέκα μπουκάλια μπύρας που είχε καταχωνιάσει στις αποσκευές του. Οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ κάλεσαν την αστυνομία - και έμειναν έκπληκτοι όταν ο άνδρας φύσηξε στον σωλήνα...

Almanac - Seeing Kittens
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Gigantic / Ex Novo - Cobra Fang
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Ex Novo Brewing Co., κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το