English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Λάθος Του «Willy Wonka» Που Κόστισε 500.000 Λίρες

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σχεδόν 500.000 λίρες από την τσέπη του υποχρεώθηκε να δώσει συνολικά ο διευθύνων σύμβουλος της σκοτσέζικης εταιρείας ποτών BrewDog σε όσους βρήκαν ένα «χρυσό» κουτάκι μπύρας.

Ήταν αποτέλεσμα ενός «ανέντιμου και υποκριτικού» διαφημιστικού σποτ όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τζέιμς Βατ εκ των υστέρων, εμπνευσμένου από τον Γουίλι Γουόνκα, στο πλαίσιο του οποίου διανεμήθηκαν 50 ξεχωριστά κουτάκια μπίρας.

Ο Βατ υποστήριξε πως πίστευε ότι τα κουτάκια ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι, τα οποία κατά την ύστερη εκτίμηση της ρυθμιστικής αρχής διαφημίσεων της Βρετανίας θα είχαν αξία περίπου 363.000 λιρών έκαστο. Τελικά όμως τα κουτάκια ήταν απλώς επιχρυσωμένα και κατά τον Βατ έχουν αξία 15.000 λιρών.

brewdog golden can

Τα προβλήματα άρχισαν να αναδύονται όταν οι πρώτοι νικητές εντόπισαν τα κουτάκια. Κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν με την αρμόδια αρχή διαφημίσεων της Βρετανίας διαμαρτυρόμενοι ότι ο ισχυρισμός για το «ατόφιο χρυσάφι» ήταν παραπλανητικός. Μετά από σχετική έρευνα προέκυψε ότι ο ισχυρισμός αυτός εμφανίστηκε σε τρία από τα 50 διαφημιστικά tweets.

«Αυτά τα τρία tweets αρκούσαν για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Έγινε καταιγίδα στα media. Η ιστορία με το χρυσό κουτάκι έφτασε σε πρωτοσέλιδα. Η καμπάνια μετατράπηκε σε χάος, με επιθέσεις να έρχονται από κάθε μέτωπο. Έγινε αρκετά έντονο. Θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός», δήλωσε ο Βατ.

Τελικά, ο ίδιος επικοινώνησε και με τους πενήντα νικητές για να τους αποζημιώσει πλήρως σε μετρητά εάν δεν ήταν ευχαριστημένοι με το αρχικό έπαθλο που ήταν το ίδιο το επιχρυσωμένο κουτάκι και μετοχές αξίας 15.000 λιρών στην BrewDog. «Τελικά, έφτασε να μου κοστίζει περίπου 470.000 λίρες - αρκετά παραπάνω από μισθούς δυόμισι ετών», δήλωσε ο Βατ, ο οποίος τώρα κατέχει 40 επιχρυσωμένα κουτάκια μπύρας.

πηγή: moneyreview.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Παρασκευάστηκε Νέα Μπύρα Από Φύλλα Ελιάς
Νίκος Γαργαλάκος

Στην περιφέρεια του Λάτιου, κοντά στη Ρώμη, ένας Ιταλός παραγωγός μπύρας συνέπραξε με ελαιοκαλλιεργητές από τη μεγαλύτερη αγροτική ένωση της χώρας, Coldiretti, προκειμένου να παραγάγει μια νέα μπύρα, η οποία έχει ως βασικό συστατικό τα φύλλα ελιάς.

Αναστασίου - Ζύθος Χριστουγέννων 2023
Σταύρος Δοβιστινός

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η εορταστική μας συνταγή είναι και πάλι εδώ!!!

Smuttynose - Raspberry Lime Rickey
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Smuttynose Brewing Co.

Εξαγορά 8 Μαρκών Μπύρας Της Anheuser-Busch Από Εταιρεία Προϊόντων Κάνναβης
cibum.gr

Η εταιρεία κάνναβης Tilray Brands δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 8 εμπορικών σημάτων μπύρας και ποτών από την Anheuser-Busch.

Bottle Logic - Geometry Of Curves (2022)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Midnight Sun - Alcanamex / Le Dubb
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Midnight Sun Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το