English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Beverage World: Τα "Πατήματα" Του Κυπριακού Ομίλου P. Photiades Στην Ελλάδα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με τζίρο που άγγιξε τα 400 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο της δραστηριότητάς του το 2022 και με παρουσία σε Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία και ως εμφιαλωτής της Carlsberg στην Κύπρο, όπου βρίσκεται η έδρα του, ο όμιλος Photos Photiades, κάνει βήματα και επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μέσω της θυγατρικής στην Ελλάδα, Beverage World, η οποία είχε τζίρο περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη χρονιά, έχει αναλάβει τη διανομή της Lavazza τα τελευταία χρόνια, ενώ πέρυσι εξαγόρασε και τη Σερραϊκή Μικροζυθοποιία Siris, προχωρώντας σε επενδύσεις για τη διάθεση των προϊόντων της επιχείρησης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς αγορές αλλά και στην Κύπρο.

Στην πρόσφατη έκθεση HoReCa η Beverage World παρουσίασε για πρώτη φορά και μιλήτη με την ονομασία Μηλίτσα, έχοντας εξαγοράσει πριν από περίπου έναν χρόνο την κυπριακή εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου ποτού, Militsa Apple Cider Ltd, με έδρα την Κύπρο, όπως ανέφερε η marketing manager της επιχείρησης, Κλαίρη Χαρογιάννη, στο Capital.gr.

Στόχος του ομίλου Photos Photiades είναι να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που θα καλύπτουν το φάσμα 24/7 και επομένως θα είναι για όλες τις ώρες της ημέρας. Στη διάρκεια του 2021 κατέγραψε ανάπτυξη κατά 10% στον καφέ, ενώ διαθέτει παρουσία σε περίπου 3.000 σημεία πώλησης καφέ πανελλαδικά από τα περίπου 70.000 σημεία –αρτοποιεία, καφετέριες, ξενοδοχεία- που υπολογίζεται ότι πωλούν καφέ στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, διαθέτει και κάψουλα στα σούπερ μάρκετ, όπου είναι ο τρίτος παίκτης της αγοράς στο συγκεκριμένο προϊόν, με μερίδιο περίπου 10%.

Η εταιρεία έχει κάνει άνοιγμα τον τελευταίο έναν χρόνο τόσο στον τομέα της craft μπύρας, όσο και στον τομέα του craft μηλίτη. Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Beverage World, Γιώργο Μακρυγιαννάκη, ο οποίος μίλησε στο Capital.gr, o μηλίτης παρουσιάζει σημαντική διείσδυση στο καταναλωτικό κοινό. Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά μπύρας, η παραγωγή του 2022 άγγιξε τα 3,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα, πλησιάζοντας στα επίπεδα του 2019, όταν η παραγωγή ήταν 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Σύμφωνα με τον κύριο Μακρυγιαννάκη, η συχνότητα κατανάλωσης μπύρας στην Ελλάδα κατά μέσο όρο είναι 8 φορές τον μήνα και 2 φορές αντίστοιχα είναι η κατανάλωση για τον μηλίτη, ο οποίος υπολογίζεται ότι καταγράφει πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 40.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Ο όμιλος Photos Photiades
Στην Ελλάδα διακινεί τα αλκοολούχα ποτά της Gruppo Campari, όπως τα Apleton, Grand Marnier, Wild Turkey και Crodino. Στον καφέ διακινεί τον καφέ Lavazza, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και το τσάι Heraclea. Η ίδρυση του ομίλου σηματοδοτείται το 1942 στην Κύπρο, όταν ο ιδρυτής του, Φώτος Φωτιάδης, εξαγόρασε μία μικρή ζυθοποιία στη Μεγαλόνησο, ξεκινώντας την παραγωγή της μπύρας Λέων, η οποία ήταν η πρώτη που παρήχθη στη χώρα.

Το 1969 άνοιξε ένα νεότερο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας και σήμερα αποτελεί παραγωγό και διανομέα της Carlsberg στην κυπριακή αγορά, διατηρώντας ταυτόχρονα και δραστηριότητα στην εμφιάλωση νερού.

πηγή: capital.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 10 «Χρυσές» Μάρκες Μπύρας Στον Κόσμο Για Το 2022
cibum.gr

H λίστα της Brand Finance με τις 10 πιο επικερδείς επωνυμίες μπύρας στον κόσμο για το 2022.

Thornbridge - Favorito / Pardus Rocky Road / Quiet Storm Talus
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Midnight Sun - That's Not How It Gose / Festbier
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Midnight Sun Brewing Co.

Firestone Walker / Urban Roots - Phluffhead
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Urban Roots Brewing, κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Θεσσαλία: Σπάνε Οι Συμφωνίες Ζυθοποιών Και Παραγωγών
thessaliaeconomy.gr

Η πανδημία πλήττει σκληρά και τους Θεσσαλούς παραγωγούς κριθαριού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας (σ.σ. Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία), καθώς τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα απορροφήσουν την φετινή παραγωγή, λόγω κορωνοϊού και αναμενόμενης πτώσης του τουρισμού.

Marz - Bohemian
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Marz Community Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το