English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Beverage World: Κινείται Σε Θετικό Έδαφος

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενίσχυση των εσόδων και διεύρυνση της μεριδιακής δυναμικής σημείωσε η εταιρεία κατά την περσινή χρονιά.

Με αύξηση εσόδων και διεύρυνση της μεριδιακής της δυναμικής έκλεισε το 2023 η Beverage World.

Η εταιρεία του ομίλου Φώτος Φωτιάδης, η οποία, διατηρώντας τη στρατηγική διαμοιρασμού πωλήσεων και ενδυνάμωσης στο χαρτοφυλάκιό της «all around the clock», θωρακίζεται έναντι των πολλαπλών προκλήσεων, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, να καταστεί υπολογίσιμος παίκτης στην παραγωγή και εμπορία - διανομή ποτών αλκοολούχων και μη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία διατηρεί ανοιχτά τα «ραντάρ» της αναζητώντας ευκαιρίες στρατηγικής επένδυσης, όπως έκανε το 2022 στη Siris Microbrewery, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα επιχειρηματικές εξελίξεις σε αυτή τη βάση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στη «Ν» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Μακρυγιαννάκης, «το 2023 βρίσκει την Beverage World με 16% αύξηση σε αξία, σε σχέση με την περσινή χρονιά, η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από αυξήσεις όγκου, premium mix, σ' όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, και κατά ένα μικρότερο ποσοστό σε ανατιμήσεις που προέκυψαν. Στην κατηγορία του καφέ σε όλα τα κανάλια κερδίζουμε μερίδιο, ενώ στις κατηγορίες όπου κατέχουμε ηγετική θέση, όπως ο αλεσμένος καφές και τα σουπερμάρκετ, διατηρούμε αλλά και ενισχύουμε περαιτέρω τη θέση μας.

Η ανάπτυξη στις υπόλοιπες κατηγορίες όπου δραστηριοποιούμαστε -αλκοολούχα ποτά, μπίρα, κ.ά.- πέραν από τους λόγους που προαναφέραμε (όγκος, premiumization και ανατιμήσεις) βασίζεται και στη συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου μας, με καινοτομίες, προσθήκες και νέα λανσαρίσματα».

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τη φετινή πορεία των εσόδων, ο κ. Μακρυγιαννάκης επισημαίνει: «Με γνώμονα ότι δραστηριοποιούμαστε στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και διασκέδασης, που απολαμβάνει μια πιο χαμηλή προτεραιοποίηση στις ανάγκες του καταναλωτή, ειδικά σ' ένα τέτοιο ασταθές περιβάλλον, θεωρούμε ότι το 2023-24 ίσως και το 2025, λόγω της σχετικά πιο εύθραυστης οικονομίας μας, θα είναι μια περίοδος μετάβασης, ενδεχομένως και στασιμότητας, πριν από την ανάκαμψη. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε το εγγύς μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία, με πιθανή μια επιβράδυνση της ανάπτυξής μας για το 2024, η οποία ενδέχεται να φτάσει και σε μονοψήφιο ρυθμό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής επένδυσης στην Ελλάδα, ο ίδιος σημειώνει: «Βρισκόμαστε σε διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη - αυτό είναι άλλωστε στο DNA της εταιρείας αλλά και του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης. Ο όμιλος βλέπει ότι η οικονομία της Ελλάδας εξελίσσεται μακροπρόθεσμα θετικά, οπότε αντίστοιχα υπάρχει πλάνο για περαιτέρω επενδύσεις. Στην παρούσα φάση παρακολουθούμε τις οικονομικές εξελίξεις και πώς κινείται η αγορά, και πιστεύω ότι σύντομα θα ακούσετε νέα μας».

Ο ανταγωνισμός
Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρό εγχώριο ανταγωνισμό στο πεδίο της διανομής, ο κ. Μακρυγιαννάκης σχολιάζει: «Όπως παντού έτσι και στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι επιδιώκουν να γίνουν ισχυρότεροι, και να αναπτύξουν το χαρτοφυλάκιό τους σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Εταιρείες του μεγέθους της Beverage World καλούνται να επιλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν για να διατηρήσουν ανταγωνιστική τη θέση τους, μέσα σε αυτές τις αλλαγές.

O τρόπος που μπορεί να θωρακιστεί πλέον μια εταιρεία (όχι μόνο στη χώρα μας), είναι να αποτελεί έναν δυνατό και υπολογίσιμο ή έστω ανερχόμενο παίκτη σε παραπάνω από μία κατηγορίες, σε παραπάνω από ένα κανάλια, αυξάνοντας όλο και περισσότερο τις συνέργειές της, μέσω του χαρτοφυλακίου της, επενδύοντας σε δικά της προϊόντα, αλλά και στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς ομίλους.

Η Beverage World αναπτύσσεται πάνω στο εξής επιχειρηματικό τρίπτυχο: παραγωγή - διανομή - κτίσιμο μαρκών. Με προσεκτικές κινήσεις επιδιώκει να έχει ένα χαρτοφυλάκιο που προσφέρει craft, premium και mainstream επιλογές, από διεθνείς αλλά και εγχώριους οίκους, με στόχο να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας και στις δύο κύριες στιγμές κατανάλωσης, εντός και εκτός σπιτιού. Ο όμιλος διαθέτει παραγωγικές μονάδες που μας επιτρέπουν να αναπτύσσουμε και δικά μας brands, ως παραγωγός και διανομέας».

πηγή: naftemporiki.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Abomination / Lost Tavern - P.M.O.
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Lost Tavern Brewing, κυκλοφόρησε η Abomination Brewing Co.

New Belgium / Oud Beersel - Transatlantique Kriek
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια παλιά γνώριμη ετικέτα, σε συνεργασία με την Brouwerij Oud Beersel, επιστρέφει στην παραγωγή από την New Belgium Brewing Co.

Founders - Blushing Claus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Founders Brewing Co.

Offshoot - Spooked
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Νέο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Από Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία
euro2day.gr

Η νέα ομάδα Customer Service της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα βρίσκεται στη διάθεση των πελατών της καθημερινά, μεταξύ 08:00-17:30.

Ισπανικό Δικαστήριο Δικαίωσε Εργαζόμενο Που Απολύθηκε Επειδή Έπινε Μπύρες Στη Δουλειά
gazzetta.gr

Ένας άνδρας κέρδισε δικαστική υπόθεση εναντίον της εταιρείας του, αφού τον απέλυσε επειδή φέρεται να έπινε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το