English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Διεθνής Τάση Θέλει Την Craft Μπύρα Σε Κουτάκι

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο δρόμο που έχουν χαράξει τα μικροζυθοποιεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όπου το κυρίαρχο trend, τα τελευταία χρόνια, είναι η Craft μπύρα να εμφιαλώνεται και να κυκλοφορεί κυρίως σε μεταλλικά κουτάκια έχει αρχίσει να... περπατά η «Μπύρα Χίου».

Το δραστήριο μικροζυθοποιείο από το «νησί της μαστίχας» αποφάσισε να υιοθετήσει τη διεθνή τάση και στις δικές της ετικέτες μπύρας κι από τα τέλη του 2020 προχώρησε στην αγορά του σχετικού μηχανολογικού εξοπλισμού και εδώ και λίγες εβδομάδες λάνσαρε στην ελληνική αγορά και σε μεταλλικό κουτάκι τη ξανθιά «IPA Chios Beer».

«Το πλάνο μας είναι σταδιακά έως τα Χριστούγεννα να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες μας. Η φρέσκια μπύρα Χίου, που είναι η ναυαρχίδα του μικροζυθοποιείου μας, η μαύρη Smoked Robust Porter, η Chios Beer BBQ και η σταρένια Chios Beer Wheat, η οποία έχει συνδυαστεί με αυθεντική μαστίχα Χίου», εξηγεί o Ιάκωβος Αμύγδαλος, συνιδρυτής, μαζί με τον Μάνο Ναζλίδη, του μικροζυθοποιείου Χίου.

Για την προσθήκη και του μεταλλικού κυτίου παράλληλα με τις γυάλινες φιάλες στη γκάμα των προϊόντων της «Μπύρας Χίου», εκτός από την ανάγκη συμπόρευσης με τις διεθνείς τάσεις, κομβικό ρόλο στην επιλογή έπαιξαν και καθαρά επιχειρησιακοί λόγοι.

«Μια μπύρα από μικροζυθοποιείο για να γίνει γνωστή στο κοινό δεν έχει πολλούς τρόπους. Ο μοναδικός ίσως, για να την επιλέξει ο καταναλωτής από το ψυγείο, είναι η ετικέτα της. Στο μεταλλικό κουτάκι η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη και άρα μπορείς να παίξεις με περισσότερα πράγματα και πιο δημιουργικά σε αυτό το κομμάτι», αναφέρει ο κ. Αμύγδαλος.

Συνεργασία με εστίαση
Την περίοδο που διανύουμε, κάτω από την ομπρέλα της «Brewtiful» κυκλοφορεί -σε λιγότερα από 6.000 κουτάκια- η «Hoppy Ghost» μια ξανθιά Hazy IPA με ετικέτα που φωσφορίζει στο σκοτάδι και υπό αυτή την έννοια έχει και συλλεκτικό χαρακτήρα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι είχε προηγηθεί η «Dari Dari», μια ξανθιά Hoppy Ale.

«Η Hoppy Ghost είναι η 8η μπύρα της σειράς, η οποία ξεκίνησε πέρσι το Δεκέμβριο με τη χριστουγεννιάτικη Ho Ho, μια μπύρα με λακτόζη και με νότες βανίλιας. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή. Επιδίωξή μας είναι να βγάζουμε από 4 έως 6 διαφορετικές one off μπύρες Brewtiful το χρόνο και να συνεργαστούμε με καταστήματα εστίασης τα οποία ανάλογα με την εποχή του έτους, θα έχουν μια ξεχωριστή μπύρα, σε περιορισμένη παραγωγή», αποκαλύπτει ο κ. Αμύγδαλος.

Προσφάτως, εξάλλου, η Μπύρα Χίου προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον γνωστό chef Πάνο Ιωαννίδη, για την παραγωγή της «Άλως», μιας θολής ξανθιάς τύπου Ale μπύρας, με στόχο να προωθηθεί πιο αποτελεσματικά η εκπαίδευση του κοινού στις craft μπύρες.

Επίσης, για το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη εμφιάλωση της «Μπύρας Χίου», το μικροζυθοποιείο, που έχει την έδρα του στην περιοχή Βαβύλοι Χίου, επεξεργάζεται μια σειρά από ιδέες για την παραγωγή μιας επετειακής ετικέτας μπύρας, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταλήξει ακόμη στην τελική επιλογή.

Η δυναμικότητα του ζυθοποιείου κυμαίνεται στους 30-40 τόνους το μήνα, οι μπύρες του διατίθενται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά, ενώ η φετινή χρονιά εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από το 2020 και τουλάχιστον 15% υψηλότερους από το 2019, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αμύγδαλος «τα προϊόντα μας εδραιώνονται στην αγορά, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει και η πίτα των craft μπυρών».

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Perennial - Frances / Devil's Heart Of Gold
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Kees / Eleven - Big Nelson
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Brouwerij Eleven, κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Siren / Green Cheek - Every Second Matters
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Green Cheek Beer Co., κυκλοφορεί η Siren Craft Brew.

Bridge Road - NEeD IPA - Vol.9
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Barebottle - M.C. Aromatics
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barebottle Brewing Co.

Crooked Stave - Petite Sour Plum
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Crooked Stave Artisan Beer Project.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το