English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Ξανάβαλε Την Μπύρα Στα Ποτήρια

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την επιστροφή σημαντικού μέρους της απωλεσθείσας κατανάλωσης μπύρας σήμανε το 2021 για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία - αλλά και για την αγορά μπύρας στην Ελλάδα, η οποία έφερε πίσω το 50% του όγκου πωλήσεων που χάθηκαν το 2020, κάτι που ήταν τρόπον τινά αναμενόμενο, δεδομένης της απελευθέρωσης των μετακινήσεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να επανακάμψει η τουριστική κίνηση.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες σηματοδότησε την αύξηση των πωλήσεων για τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη της μπύρας στην ελληνική αγορά, οι οποίες ήταν ενισχυμένες κατά 30% σε σύγκριση με το έντονα αρνητικό 2020 λόγω των συνθηκών που επέφερε η νόσος Covid-19.

Στο +30% οι πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας
Επιπλέον, οι εξαγωγές αντικατοπτρίζουν το 9,5% της συνολικής παραγωγής της επιχείρησης, ενώ σε όγκο και σε αξία η εταιρεία κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις με +30% σε σύγκριση με το 2020.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει στο εξωτερικό τις ετικέτες Mythos και Fix, οι οποίες διοχετεύονται και στις 5 ηπείρους και σε περισσότερες από 35 χώρες. Ως στοιχείο για την σύγκριση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, αναφέρουμε ότι το 2020 ο κύκλος εργασιών της είχε καταγράψει μείωση κατά 31% από τα 158,5 εκατ. ευρώ του 2019, στα 109,3 εκατ. ευρώ του 2020 και επί της ουσίας η επιχείρηση με τις φετινές της επιδόσεις έρχεται να ανακτήσει ένα μέρος από το χαμένο έδαφος του 2020, χωρίς ωστόσο να καλύπτει πλήρως τις απώλειες σε σύγκριση με το 2019.

Αύξηση κατά 1% των όγκων μπύρας για τον όμιλο σε σύγκριση με το 2019
Την ίδια στιγμή, ενδεικτική είναι και η τοποθέτηση του ομίλου Carlsberg, στον οποίο ανήκει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Ως προς την πορεία των πωλήσεων για το 2021 αναφέρει ότι οι πωλούμενοι όγκοι μπύρας κατέγραψαν ανάπτυξη κατά 5% σε σύγκριση με το 2020 και κατά 1% σε σύγκριση με το 2019. Η ανάπτυξη των πωλήσεων της μπύρας ήταν ιδιαίτερα έντονη σε αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία και οι νοτιοανατολικές αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Σερβίας και της Κροατίας. Η ανάπτυξη προήλθε από τις τοπικά διακινούμενες μάρκες και την καλή ανάπτυξη για τις διεθνείς μάρκες Tuborg και Carlsberg, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 17% και 5% αντίστοιχα σε επίπεδο ομίλου.

Οι ισχυρές επιδόσεις στη ΝΑ Ευρώπη και στην Ελλάδα
Ερχόμενοι στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ο όμιλος Carlsberg μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 αναφέρει ότι κινήθηκαν ανοδικά με διψήφιο ποσοστό, κυρίως λόγω του ότι άρθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που ίσχυαν προηγουμένως ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Έτσι, αγορές όπως η Ελλάδα και η Ιταλία κινήθηκαν με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, υποστηριζόμενες από την ανάκαμψη της τουριστικής τους βιομηχανίας. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα της Carlsberg στις προαναφερόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα, παρουσιάζονται βελτιωμένα λόγω του θετικού μείγματος των καναλιών πώλησης με ώθηση κυρίως από το on-trade κανάλι και το θετικό μείγμα των μαρκών. Στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη τα έσοδα αυξήθηκαν σε οργανική βάση κατά 10,1%.

Η αύξηση τιμών σε επιμέρους αγορές ευνόησε τα έσοδα ανά εκατόλιτρο(hl)
Θυμίζουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 ο όμιλος Carlsberg άλλαξε την περιφερειακή του δομή για να διασφαλίσει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών. Οι χώρες της Βαλτικής και των Βαλκανίων, η Ελλάδα, η Ιταλία μεταφέρθηκαν από τη Δυτική Ευρώπη στην Ανατολική Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Ανατολική Ευρώπη μετονομάστηκε σε Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη.

Η αύξηση του όγκου πωλήσεων της μπύρας στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν 4,9% και η αύξηση του όγκου των λοιπών ποτών ήταν ισχυρή στο 20,3%, κυρίως λόγω της αύξησης των ενεργειακών ποτών στο ανατολικό τμήμα των αγορών της ΝΑ Ευρώπης. Οι συνολικοί όγκοι αυξήθηκαν κατά 6,1%, υποστηριζόμενοι από τη θετική συμβολή των περισσότερων αγορών.

Τα έσοδα αυξήθηκαν οργανικά κατά 10,1%. Ως προς τα έσοδα/εκατόλιτρο(hl) βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, υποστηριζόμενα από τις αυξήσεις τιμών σε ορισμένες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, το θετικό μείγμα προϊόντων και το βελτιωμένο μείγμα καναλιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη λόγω των μειωμένων περιορισμών στο εμπόριο.

Οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου Carlsberg το 2021
Συνολικά τα έσοδα του ομίλου Carlsberg από τα 58,54 δισ. κορώνες Δανίας (7,86 δισ. ευρώ) του 2020 και τα 65,9 δισ. κορώνες του 2019 (8,84 δισ. ευρώ), το 2021 έφτασαν τα 66,63 δισ. κορώνες (8,94 δισ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά στα κέρδη προ φόρων ανήλθαν το 2021 στις 10,22 δισ. κορώνες Δανίας (1,37 δισ. ευρώ), από 9,04 δισ. κορώνες (1,21 δισ. ευρώ) το 2020, ενώ κινήθηκαν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το 2019 όταν και πάλι τα κέρδη προ φόρων ήταν 10,22 δισ. κορώνες (1,37 δισ. ευρώ).

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala - Prenzlauer 0
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Flying Dog - Snowplowed Hibernation Pack
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα νέο μικτό πακέτο, με τρεις νέες ετικέτες, κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Tröegs - #419
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Captain Lawrence - Think Pink
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Captain Lawrence Brewing Co.

Barebottle - M.C. Aromatics
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barebottle Brewing Co.

«Τα Λέμε Εκεί!»: Η Νέα Πρωτοβουλία Της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Για Την Υποστήριξη Της Επανεκκίνησης Του Κλάδου Της Εστίασης
fortunegreece.com

Με μία ακόμα πρωτοβουλία η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υποστηρίζει την επανεκκίνηση του καναλιού της κρύας αγοράς, καλώντας το κοινό να επισκεφθεί και πάλι τα μαγαζιά της εστίασης, με βασικό μήνυμα «Τα λέμε εκεί!».

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το